מתכונים לחנוכה: לאכול בריא בלי לוותר על הסופגניות

חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא מציגה שלושה מתכונים שיעשו לכם את חנוכה לא רק טעים אלא גם בריא: סופגניות אפויות, לביבות בטטה ולביבות ירק ללא ביצים על בסיס קמח חומוס

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/12/22 16:51 יט בכסלו התשפג

מתכונים לחנוכה: לאכול בריא בלי לוותר על הסופגניות
סופגניות - חג שמח!, צילום: shutterstock

נמאס לכם ממתכונים עתירי שמן ופחמימות? הגיע הזמן להינות ממאכלי החג ולשמור על תזונה מאוזנת ובריאה. חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא מציגה שלושה מתכונים שיעשו לכם את חנוכה לא רק טעים אלא גם בריא. 36 מיני סופגניות: כל סופגניה 65 קלוריות עם ריבה עד חצי כפית 75 קלוריות.

סופגניות אפויות - פרווה

מרכיבים לסופגניות אפויות פרווה

גרם אחד של שומן
2 גרם חלבון
12 גרם פחמימה

3 כוסות קמח
¾ כוס מים פושרים
25 גרם שימרית (חצי שקית) או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
2 ביצים קטנות
2 כפות שמן קנולה
1 כף קוניאק
1/4 כפית מלח
תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית למילוי בריבת תות ללא סוכר או בכל ריבה אחרת לפי הטעם.

אופן ההכנה של סופגיות אפויות פרווה: 

1. שמים בקערת המערבל את: הקמח, שמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המלח ולשים כ-10 דקות, לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

3. לאחר שהבצק תפח ,לשים אותו להוציאת האויר ,מחלקים את הבצק ל- 36 כדורים שווים.

4. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפיה או תבנית שקעים ומסדרים את הכדורים במרווחים של בערך 4/5 מ אחד מהשני מפני שהם תופחים. מכסים ומתפיחים שוב כ- 20 עד 30 דקות.

5. מחממים תנור אפיה מראש ל- 180 מעלות ואופים את הסופגניות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

6. ממלאים את הסופגניות בריבה באמצעות מזרק ומפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

בטטה

רכיבים

2 בטטות בינוניות
רבע כוס קמח תירס / קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
2 ביצים
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
ספרי שמן

הוראות הכנה

קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר מים עד להתרככותן
ומסירים מהאש.
מסננים מעבירים לקערה מועכים באמצעות מזלג .
מוסיפים לקערה את הקמח, בביצים, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד
לקבלת תערובת אחידה.
מחממים תנור לחום בינוני גבוה. שמים דך נייר אפיה על תבנית ומפזרים מעט
ספרי שמן.
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות. מסדרים על גבי התבנית
ומפזרים מעל מעט ספרי שמן.
אופים עד להשחמה קלה.

20 לביבות, כל 2 לביבות = מנה פחמימה

לביבות בטטה

לביבות בטטה צילום: חלי ממן צילום יחסי ציבור

לביבות ירק ללא ביצים על בסיס קמח חומוס

כ 7-10 לביבות

מרכיבים:

קישוא בינוני מגורד
חצי בטטה בינונית
2 כפות קמח חומוס (גבעה, לא הר)
מעט מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

לערבב היטב ולהניח ל 10 דקות.
במחבת בריאות למרוח מעט שמן זית ועם כף לשפוך לביבות ולטגן כול צד עד השחמה, לא
לייבש.

  • ניתן להשתמש בכול מיני סוגי ירק כמו בצל מגורד או גזר במקום בטטה, להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו' רק חשוב שיהיה ירק עם נוזלים כדי שקמח החומוס יספוג אותו וידביק את הלביבות במקום הביצים
  • ניתן לתבל בכול מיני שילובים, כמון, אבקת מרק ללא מונוסדיום גלוטמט, חוויאג'
  • כל כף קמח חומוס בינונית מחליפה ביצה

ערכים קלוריים למתכון הזה: 40 קק"ל ללביבה (7 לביבות), 5 גרם פחמימה, 1 גרם
חלבון, 2 גרם שומן, 2 לביבות מנת חלבון גבינה או מנת פחמימה. אם מחליפים את
הבטטה בגזר אז ערך 4 לביבות הן מנת חלבון גבינה\פחמימה.

לביבות

לביבות 'רזות' צילום: חלי ממן צילום