אחרי החגים סגולה ללידה קלה ותרופת פלא לכל מכאוב: מתכון לריבת אתרוגים

נתקעתם עם ערימות של אתרוגים כולל אלו של השכנים? את המתכון לריבת האתרוגים הזו גם סבתא שלך תבקש ממך. קל, פשוט, מהיר, עסיסי ואפילו טעים. כל הסגולות והישועות בכפית אחת

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/10/22 16:16 כג בתשרי התשפג

סגולה ללידה קלה ותרופת פלא לכל מכאוב: מתכון לריבת אתרוגים
צילום: shutterstock

חגי תשרי העליזים כבר מאחורינו, וודאי גם אתם נשארתם עם כמה אתרוגים יפים ששמרתם עליהם בקפדנות בתוך שקית ואקום אטומה. הסבתות של כולנו נוהגות לדבר בערגה על אותו פרי עץ הדר המשמש חלק מארבעת המינים, ולמעשה מדובר בקפסולת קסם שמדירה כל כאב ומשמשת סגולה להריון ולידה קלה. 

מתכון לריבת אתרוגים

מצרכים

1 ק"ג אתרוגים

1 ק"ג סוכר

1 פרסות דקות מלימון קלוף

הוראות הכנה

לחלק את האתרוגים לרבעים ולבשל במים עד לרתיחה.

יש לחזור על התהליך 5-6 פעמים כשבכל פעם יש להחליף את המים שבסיר כדי להוציא את המרירות.

להוציא מן המים את האתרוגים שהתרככו (אם הם עדין לא רכים יש להמשיך ולבשל במים)

יש להוציא את ליבת האתרוגים ולפורס לפרוסות דקות מאוד. 

להחזיר לסיר ולהוסיף את פרוסות הלימון והסוכר.

להשהות את הלימון, האתרוג והסוכר מספר שעות עד לקבלת סירופ. 

לאחר מכן יש להחזיר את הסיר לאש ולהביא לרתיחה נוספת. ולהמשיך לבשל על אש קטנה מאוד כשהסיר ללא מכסה כשעתיים-שלוש. מתקבל צבע שקוף. יש להקפיד לבחוש מידי פעם כדי למנוע את שרפת האתרוגים.

לבדיקה-צקו כפית מן הריבה לצלחת ובדקי הצמיגות

(צריך להיות מעט סמיך) רצוי לבשל בסיר עם תחתית כפולה או סיר יצוק

מתכון לאיולי אתרוגים כבושים

השחקן והזמר אביב אלוש, שבשנים האחרונות עובר תהליך התחזקות, סיפר בעבר על המסורת המשפחתית שלו, הכנת ריבה מאתרוגים שעליהם בירכו במשך כל חג הסוכות. "לאורך השנים שמעתי סיפורים וניסים מדהימים על עניין הריבה הזו, כולל כמה סיפורים חזקים משנה שעברה".