קינוח לשבת מתכון לטארט שוקולד מהיר וקל שתוכלו להכין מתוך שינה

לרגל השבת האחרונה של שנת תשפ"ב ולפני רצף מעייף של חגים ושבתות עמוסים בארוחות, הנה מתכון קליל ופשוט לקינוח אחרי הסעודה, כזה שתוכלו להכין ברגע האחרון

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/09/22 17:51 כו באלול התשפב

מתכון לטארט שוקולד מהיר וקל שתוכלו להכין מתוך שינה
צילום: Teka Studio

מצרכים

(8 אנשים):

240 גרם תה ביסקוויטים

110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

250 גר' שוקולד מריר

900 מ"ל חלב 3%

50 מ"ל אספרסו

40 גרם אבקת ג'לטין

50 גרם סוכר

50 גרם אגוזי מלך קצוצים ושוקולד צ'יפס לקישוט

הוראות הכנה

מרסקים את הביסקוויטים בקערה, ממיסים את החמאה קלות ומערבבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

מכסים את הבסיס והדפנות של תבנית טארט משומנת בקוטר 25 ס"מ, ההדקים היטב ומשאירים במקרר או במקפיא להתקשות מעט.

למילוי, קוצצים את השוקולד ומחממים אותו על אש נמוכה בסיר יחד עם החלב, הקפה, הסוכר, אבקת הג'לטין והשוקולד. יש לשמור על ערבוב קבוע בזמן שהשוקולד נמס עד לקבלת קרם אחיד.

יוצקים בזהירות על בסיס הביסקוויטים ומצננים לטמפרטורת החדר לפני שמכניסים למקרר. יש לאפשר לטארט להתייצב לפחות 4 שעות לפני ההגשה – עם עדיפות ללילה מלא בקירור.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka