מתכון לשבת הכל בסיר אחד: מתכון לנזיד דגים וירקות

שוב הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין סעודה גדולה לקראת שבת המלכה. זמן קצר לפני תקופת החגים ואחרי עוד שבוע עמוס, הנה מתכון קל, פשוט, מהיר וטעים לדגים וירקות מבושלים. אל דאגה, בראש השנה כבר תחזרי לעמוד מעל סירים מושקעים

חדשות כיפה תמר יהודאי 15/09/22 19:40 יט באלול התשפב

הכל בסיר אחד: מתכון לנזיד דגים וירקות
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לסיר ירקות ודגים 

6 פילטים של דג ים (מוסר ים, דניס, לברק, אמנון) 
בצל גדול קצוץ
תפו"א גדול חתוך לפרוסות או 2 בינוניים 
10 עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים
חצי חבילת ברוקולי קפואה (עדיף טרי בעונה)
חצי חבילת אפונה קפואה
2 שומים חתוכים לפרוסות דקות 
שמן זית
כפית כורכום, מלח פלפל

לתיבול  הדג: ממרח פסטו+ ממרח שום שמן זית מלח ופלפל שחור טחון ( אם אין ממרחים אפשר רק שמן סיר מלח פלפל ומעט פרוסות שום)

צילום: תמר יהודאי

אופן ההכנה של סיר ירקות ודגים

מטגנים מעט בצלים עד למצב שקיפות ומוסיפים את פרוסות תפו"א, מטגנים 2 דקות, סוגרים עם מכסה ומנמיכים לאש בינונית נמוכה ומבשלים 10 דקות, מדי פעם פותחים ומערבבים.
מוסיפים את פרוסות השום, העגבניות הברוקולי והאפונה. מערבבים, מתבלים במלח פלפל ומעט כורכום, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ15 דקות.
מתבלים את הדגים שלנו ומעסים אותם היטב, מכניסים לסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה ומכסה סגור, מסירים את המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למעט הזהבה 10 דקות, מוכן.