מתכונים חוזרים ללימודים: 4 טיפים לכריך מזין ואפילו טעים

רגע לפני החזרה לשגרת בתי הספר, חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא מעניקה המלצות לכריכים מגוונים ועשירים בחלבונים, סיבים ודגנים מלאים לארוחת עשר משביעה ובעיקר מאוזנת וטעימה

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/08/22 14:37 כה באב התשפב

חוזרים ללימודים: 4 טיפים לכריך מזין ואפילו טעים
כריך עם סלט ביצים של חלי ממן, צילום: shutterstock

בעוד פחות מעשרה ימים ישובו התלמידים לשגרת הלימודים, ובכך יגיעו לקיצם חודשיים של החופש הגדול. אחרי תקופה שבה הילדים חוו יציאה מהשגרה וסדר יום השתנה, ואפילו לטובה, הגיע הזמן לרענן הרגלים ישנים ולשוב לחיים בכיתות ובבית הספר. לקראת ארוחות בהפסקות ובלי נשנושים בשיעורים, הנה טיפים להכנת כריכים שיהיו מפנקים וגם בריאים.  

"כשהילדים בריאים ומרגישים טוב, הם יכולים להגיע רחוק ולמצות את כל הפוטנציאל שלהם". כך מסבירה ממן, "הם יכולים להצליח בלימודים, להיות סבלניים וחברותיים ולהרגיש טוב מבחינה נפשית. חשוב לזכור שהבריאות לא מתבטאת רק במשקל אלא גם בהרגלי האכילה, השינה, ניצול שעות הפנאי והפעילות הגופנית. כל אלו הם מדדים לבריאות הילדים ולנו, ההורים יש השפעה ישירה עליהם".  כריך מזין ועשיר בדגנים מלאים, סיבים וחלבון מגביר את טווח הקשב, הריכוז והזיכרון ובנוסף מעניקים לילדים אנרגיה ומרץ לכל היום. 

טיפים להכנת כריך שיהיה גם מפנק אבל גם מזין ובריא

1. הקפידו על שילוב של ירקות – ליד או בתוך הכריך. הם תורמים ויטמינים ומינרלים ובנוסף יעזרו לספק תחושת שובע לאורך זמן.

2. גיוון – מאוד חשוב לגוון במרכיבי הכריך. פעם אבוקדו, חביתה, טונה ופעם גבינה. לכל רכיב יש יתרונות תזונתיים שמייחדים אותו. 

3. העדיפו לחם עשיר יותר בסיבים תזונתיים – קיים מגוון עצום ברשתות. לאלו שקשה להם שלבו בהדרגה פרוסה של לחם לבן והשנייה לחם מלא.    

4. מים – הקפידו לצרף לכריך בקבוק מים. לא מיץ/לא המתקות כאלו ואחרות. הם מזיקים לבריאות ומכילים כמות גבוהה של סוכר.

מתכונים לכריכים טעימים ומזינים בבית הספר

כריך חביתה

2 פרוסות לחם קל

ביצה אחת 

חלבון אחד של ביצה

קישוא מגורד

כוסברה

פטרוזיליה 

בצל ירוק 

כף פסטו 

שתי פרוסות עגבנייה

2 עלי רוקט 

שוברים ביצה אחת ועוד חלבון נוסף, מוסיפים את הקישוא שגירדנו ואת שאר הירק לתוך הבלילה של הביצה, מומלץ להוסיף מעט מלח ,פלפל וקצת כמון בשביל הטעם. מרססים את המחבת עם ספריי שמן ומכינים את החביתה. במקביל, מורחים על פרוסות הלחם כף פסטו ומעליו את החביתה, מוסיפים את העגבניות והרוקט.

כריך עם סלט ביצים של חלי ממן

כריך עם סלט ביצים של חלי ממן צילום: shutterstock

כריך גבינה

לחם קל.

2 כפות גבינה לבנה 5% /פרוסת גבינה צהובה 9%.

מלפפון 

עלי חסה

רצועות עגבנייה

צילום: יחסי ציבור חלי ממן

כריך טונה

לחם קל .

2 כפות של טונה במים

כפית מיונז 5%

עלי חסה

רצועות עגבנייה

צילום: shutterstock

כריך עם סלט ביצים 

המרכיבים להכנת סלט ביצים – ביצה קשה, בצל ירוק, מלפפון חמוץ, כפית מיונז קל 5% , מעט שמיר.

גרדו את הביצה הקשה בפומפייה עדינה, הוסיפו בצל ירוק דק, מלפפון חמוץ, מיונז מלח ופלפל שחור גרוס. הניחו על הלחם 2 עלים של חסה. ניתן להוסיף כל ירק טרי. 

כריך חזה עוף 

2 פרוסות לחם קל.

100 גרם פילה עוף אחרי צלייה במחבת פסים יחד עם תרסיס שמן, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. או כל חזה עוף שצלינו שנשאר במקרר מאתמול

כפית חרדל.

רצועות כרוב סגול.

עלי בייבי

נבטי אלפלפא.

עגבניות שרי חצויות .

אופן ההכנה: מרחו את כפית החרדל על הכריך, סדרו את הירקות ובתיאבון.

צילום: shutterstock