מתכון לפרגיות מקורמלות בבצל וסילאן שיגרום לכם לנגב את הצלחת

לכבוד עוד שבת ארוכה וקיצית, הכנו עבורכם מתכון טעים במיוחד, כזה שיגרום לילדים לחסל חצי חלה לפחות בניגוב הצלחת. המצרכים פשוטים, ואופן ההכנה לא מסובך, עכשיו נותר רק להפשיל שרוולים ולפנות את המטבח

חדשות כיפה תמר יהודאי 18/08/22 16:01 כא באב התשפב

מתכון לפרגיות מקורמלות בבצל וסילאן שיגרום לכם לנגב את הצלחת
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לפרגיות בסילאן עם בצל ופטריות 

5 בצלים חתוכים לרצועות
קילו פרגיות חתוכות לחתיכות בינוניות
סלסלת פטריות חתוכות חופשי
תפו"א חתוך קוביות
חצילים חתוכים לקוביות
תבלין פרגית/שווארמה, חוואג'למרק
שמן זית, מלח פלפל
סילאן

אופן ההכנה של פרגיות בסילאן עם בצל ופטריות 

מניחים קוביות חצילים מתובלות במלח ומעט שמן זית בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש עד הזהבה.

בסיר על אש גבוה מטגנים בצל עד להזהבה יפה ומקורמלת, לוקח סביב 10-15 דקות, לערבב שלא ישרף. מפנים את הבצל לצדי הסיר, מוסיפים מעט שמן זית, שופכים את הפרגיות ומטגנים להזהבה מכל הכיוונים. מוסיפים קוביות תפו"א, מתבלים בתבלין שווארמה, מעט חוואיג' למרק, מוסיפים את החצילים שיצאו מהתנור ואת הפיטריות.

צילום: תמר יהודאי

מערבבים היטב, שופכים סילאן ומתבלים במלח פלפל, שופכים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לריכוך כל הירקות והפרגיות. מסירים את המכסה ומבשלים 5 דקות על אש גבוה לצמצום הנוזלים.

צילום: תמר יהודאי