תשעת הימים לא צריך לחכות אחרי הארוחה: מתכון לעוגת גבינה חלומית

מסעדת לוצ'נה בקניון ממילא בירושלים מציגה את המתכון המנצח לעוגת גבינה איכותית בסגנון ניו יורק | בתאבון

חדשות כיפה 01/08/22 13:51 ד באב התשפב

לא צריך לחכות אחרי הארוחה: מתכון לעוגת גבינה חלומית
צילום: יחצ

מתכון לצ'יז קייק- עוגת גבינה ניו יורק

רכיבים לתחתית העוגה: 

פירורי עוגיות - 200 גרם (פתי בר, חמאה או עוגיות אחרות לבחירתכם)
חמאה מומסת - 100 גרם 
סוכר - 12 גרם (כף) 

רכיבים למלית הגבינה: 

גבינת שמנת - 750 גרם סוכר 
200 גרם (1 כוס) תמצית וניל 
1 כפית מלח 
קורט ביצים - 4 ביצים 
שמנת חמוצה - 200 מ"ל 
קליפת לימון מגוררת - 1 לימון 

אופן ההכנה

תחתית העוגה: 

במעבד המזון טוחנים את עוגיות הפתי בר לפירורים, מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית כמו חול רטוב. משמנים קלות תבנית אפייה. בעזרת הידיים או תחתית של כוח משטחים ומהדקים היטב את הפירורים בתחתית התבנית. מכניסים למקפיא ל-10 דקות עד להתייצבות הבסיס. 

אופן הכנת למלית הגבינה: 

בקערה גדולה שמים: גבינת שמנת, סוכר, מלח ותמצית וניל. טורפים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי טריפה. מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 

מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים פנימה את תערובת הגבינה על בסיס הפירורים. 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך כ-45-60 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מוציאים מהתנור בזהירות, מצננים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-5 שעות, או לכל הלילה - ומתענגים בהנאה. 

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר