מתכון לשבת שלב אחרי שלב: חלה בעיצוב משגע שהילדים ישמחו להכין

בשבת הקרובה הילדים יחגגו את סוף השבוע הראשון של החופש הגדול. בדיוק בשביל זה ארגנו עבורכם מתכון מנצח לחלה רכה, טעימה וצבעונית, כזו שהילדים ישמחו להכין ומי יודע, אולי גם יפתיעו אתכם ויכינו לבד | בתאבון

חדשות כיפה תמר יהודאי 30/06/22 09:42 א בתמוז התשפב

שלב אחרי שלב: חלה בעיצוב משגע שהילדים ישמחו להכין
צילום: תמר יהודאי

מצרכים: 

חצי קילו קמח
4 כפות  סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
1 ביצה
כפית מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
להברשה( ביצה חצי כוס מים וכף סילאן)

צילום: תמר יהודאי

אופן ההכנה, שלב אחר שלב: 

1. בקערת מיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים, ביצה, שמן ומלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק. ממשיכים ללוש במיקסר על מהירות בינונית עוד 8 דקות.

2. מקמחים קערה גדולה בקמח, מניחים בה את הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק לחצי ומכל חצי מחלקים למספר חלקים אותם אני מגלגלת ל-9 רצועות ארוכות, מסדרת את הרצועות בחלוקה של שלשות.

צילום: תמר יהודאי

4. מכינה 2 קערות, קערה אחת מעורבבת עם שומשום לבן ושחור וקערה שניה עם סילאן, ביצה ומים.

5. כל רצועה אמצעית מהשלשות אני טובלת בקערה עם ביצה, סילאן, ומים ומעבירה לקערה עם השומשום ומצפה היטב. מחזירה את הרצועה בין 2 הרצועות החלקות. 

צילום: תמר יהודאי

6. את הרצועות החלקות מקמחת מעט, מאחדת כל שלשת רצועות( רצועה מקומחת+ רצועה מצופה בשומשום + רצועה מקומחת) לכדי רצועה אחת. קולעת צמה של שלוש רצועות.
כך עושה גם עם הבצק שנותר לי לחלה נוספת.

צילום: תמר יהודאי

7. מתפיחה כ-30 דקות ומכניסה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה, מוציאים את החלות ומניחים מעל מגבת לחה לשמירת הטריות.

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.