מתכון לשבת דג מושט ותפוחי אדמה בתנור

מחפשים רעיון לאוכל טעים וקל להכנה לכבוד סעודת שבת? עטרה ז'ורנו מציגה באינסטגרם מתכון לדג מושט עסיסי בעשבי תיבול, ולצידו אפשר לשלב גם תפוחי אדמה ובטטה. ללקק את האצבעות | בתאבון

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/06/22 12:38 י בסיון התשפב

דג מושט ותפוחי אדמה בתנור
צילום: עטרה ז'ורנו

דג מושט בירקות ובעשבי תיבול

מרכיבים:

5 דגי מושט.
1 גמבה אדומה.
1 גמבה צהובה.
1 גמבה כתומה.
4 שיני שום.
1/2 צרור כוסברה.

תבלינים:

מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה ושמן.

אופן ההכנה:

יש לחתוך את הגמבות לחתיכות קטנות ולהוסיף את שיני השום והכוסברה הקצוצה,
להוסיף את השמן והתבלינים ולערבב היטב.
יש לאפות את הדג בחום של 190 מעלות למשך 25 דקות.

תפוחי אדמה בתנור

מרכיבים:

5 תפוחי אדמה.
3 בטטה.
6 שיני שום.
4 כפות כוסברה טריות.

תבלינים:

מלח, פלפל שחור גרוס, מרק עוף, פפריקה
ושמן.

אופן ההכנה:

יש לחתוך את התפוחי האדמה והבטטה לרבעים.
להוסיף את התבלינים ושיני השום והכוסברה.
יש לערבב היטב ולשים בתבנית ולכסות את תפוחי האדמה והבטטה בנייר אפיה ועליו נייר כסף ולאפות בחום של 200 מעלות למשך 30 דקות.