מתכוננים לשבועות מתכון לעוגת גבינה פירורים בניחוח וניל

חג מתן תורה הבא עלינו לטובה הוא גם הזדמנות לחגוג את נפלאות המטבח החלבי. עוד לפני החג, הגיע הזמן לנסות עוד עוגת גבינה מופלאה, כזו שתרצי להכין גם בפעם הבאה

חדשות כיפה השף הראשי של מסעדת מאמא גרג – עידו מלכין, מקבוצת גרג 23/05/22 12:48 כב באייר התשפב

מתכון לעוגת גבינה פירורים בניחוח וניל
צילום: אמיר מנחם

מצרכים

מרכיבים לבסיס העוגה:

קמח שקדים: 180 גרם / 1 כוס ו 1/3

קמח : 120 גרם / 2/3 כוס

חמאה קוביות: 120 גרם / חצי חבילה וקצת

סוכר לבן: 120 גרם / 1 כוס

מלח דק: 3 גרם / חצי כפית

מים: 10 גרם / 1 כף

מרכיבים לקרם גבינה:

שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים

אבקת סוכר: 70 גרם / 1 כוס

שוקולד לבן: 250 גרם

מחית וניל: 10 גרם / 1 כפית

חלמון ביצה: 4 יחידות

גלטין דגים: 10 גרם / כפית וחצי

אופן הכנה:

משרים את ג'לטין הדגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.

בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.

מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הווניל, החלמונים, והג'לטין.

טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.

במיקסר : מקציפים את השמנת חמוצה ואבקת הסוכר למסה אורירית וחזקה.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת

אופן הכנה בסיס:

מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.

משטחים על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.

נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.

בתבנית עוגה קוטר 28ס"מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס. שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.

מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.

ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן