צפו: גולן גורפינקל מבשל פסח עם שפית דתיה

גורפינקל פגש את השפית הדתיה תמר רפאלוביץ' למפגש קולינרי מאחד שבישל לנו שתי מנות חגיגיות כשרות לפסח * המפגש הקולינרי המיוחד הופק על ידי חברת 'סולתם'

תוכן שיווקי 14/04/22 19:51 יג בניסן התשפב

צפו: גולן גורפינקל מבשל פסח עם שפית דתיה
מבשלים לחג, צילום: יחצ

פסח עוד שניה כבר כאן, אבל מפגש קולינרי שכזה טרם ראיתם לאחרונה. המאסטר שף הידוע מתוכנית 'תוכנית חסכון' ועוד גולן גורפינקל החליט להכיר לכם הגולשים בבית את מנת הדגל שלו לחג שבפתח, ונפגש עם השפית הדתיה תמר רפאלוביץ' שגם היא מגישה בעבורכם מנה שווה במיוחד. המפגש המיוחד נעשה על ידי חברת 'סולתם' - המובילה בתחום כלי הבית והקולינריה בישראל. 

שוק כתף טלה 

2 כפות שמן זית
1 כפית אבקת כורכום
 6 יח' זרעי גרגירי שומר
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1 שן שום מקולפת
ענף רוזמרין
כפית מחוקה של פלפל שחור
מלח

200 גר בצלצלי אשלוט (לפני קילוף )
מלח גס
פלפל שחור
חצי קילו ארטישוק ירושלמי( לפני קילוף )
1 ראש שום מפורקת  לשיניים עם הקליפה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל  

אופן הכנה:

יום לפני מכינים משרה לשוק
במכתש עילי דופקים/ מערבבים את כל חומרי המשרה ( למעט המלח )
מניחים את השוק מעל תבנית ושופכים מעל את חומרי המשרה
דוקרים בעזרת שיפוד את השוק בכמה מקומות
מעסים את השוק הייטב על כל צדדיה
עוטפים ומכניסים למקרר ללילה
למחרת מוציאים את השוק מהמקרר
לפחות שעה לפני ההכנה
מערבבים את הארטישוקים עם השמן והתבלינים
מפזרים על תפנית מרופדת
אותו דבר עם האשלוט ומפזרים יחדיו עם הארטישוק
בתנור מחוממת מראש ל220 מעלות מניחים את השוק על רשת תנור
ומתחתיה את התבנית של האשלוט והארטישוק
צולים ל20 דק
מנערים מדי פעם את התבנית כך שהשומן שניגר מהשוק יתפזר שווה על הירקות
מנמיכים את התנור ל160 מעלות לעוד שעה
כל רבע שעה מנערים את התבנית של הירקות
בודקים את השוק בעזרת מזלג או ביד להרגיש שהיא מתפרקת מעט
מעבירים לכלי הגשה יחד עם הנוזל שהצטבר  ומניחים במרכז שולחן
שימו לב
השוק טלה כנראה ממולחת לכן לא הוספתי מלח  

סביצה דג ים קיצי על קרפצ’יו קולורבי

קולורבי גדול
240 גרם דג ים (אינטיאס ) חתוך לקוביות
חצי בצל סגול חתוך לקוביות קטנות (אפשר גם שאלוט אחד במקום )
צרור של עלי נענע קצוצים
צרור של עלי כוסברה קצוצה
חצי פלפל צילי אדום או פלפל חריף ירוק פרוס
מיץ מלימון שלם
כף דבש
מלח גס
פלפל שחור
שמן זית איכותי

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר