לא מה שחשבתם: התוספות שישדרגו את החמין הטבעוני

החמין הטבעוני יכול לספק ארוחה טעימה, חמימה, וקלה להכנה, המורכבת מרכיבים תזונתיים בריאים ומשביעים. הדיאטנית ממליצה- כך תגוונו את סיר החמין עם יתרונות תזונתיים בריאותיים

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/02/22 19:44 כג באדר א'

לא מה שחשבתם: התוספות שישדרגו את החמין הטבעוני
צילום: shutterstock

מזג האוויר בסוף השבוע צפוי להיות גשום, כאשר ממטרים ירדו בצפון הארץ ובמרכזה מלווים בסופות רעמים. בדיוק בשביל שבת חורפית כדאי להשקיע בסיר חמין מפנק, ובעבר כבר סיפרנו לכם על התוספות המומלצות. הפעם, קבלו את הגרסה הטבעונית וזכרו, לא משנה מאיזו עדה אתם, תקראו לו צ'ולנט, סחינה, או חמין, העיקר שתאכלו. 

יעל חן - רביע, דיאטנית בכירה של שירותי בריאות כללית מציעה אפשרות חליפית להכנת חמין טבעוני אשר מלבד טעמו העשיר מכיל במקביל יתרונות תזונתיים בריאותיים: החמין הטבעוני יכול להוות ארוחה טעימה, חמימה, וקלה להכנה המורכבת מרכיבים תזונתיים בריאים ומשביעים. 

טופו: כתחליף לבשר אפשרי להשתמש בקוביות טופו / פתיתי סויה אשר עשירים בחלבון איכותי, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים חשובים לבריאות העצם כמו סידן מגנזיום. הסויה מכילה ברזל ואיזופלבונים המסייעים בהגנה מפני מחלות לב ולבריאות העצם.

צילום: shutterstock

תפוחי אדמה: פרט לכך שהם טעימים ומשביעים הם מכילים ויטמין סי, ויטמינים מקבוצת B, אשלגן בכמות גבוהה, ושלושה סוגים של פיטוכימיקלים שהינם נוגדי חמצון.

צילום: shutterstock

ירקות: תוספת בטטה, גזר ודלעת יעשירו את החמין בקרוטנואידים שהינם אבן בנין לויטמין A ונוגדי חמצון המגנים על תאי הגוף.

צילום: shutterstock

קטניות: שעועית וקטניות נוספות  – אין חמין מסורתי בלי קטניות. כדאי לגוון עם חומוס ועם סוגי שעועית למשל :שעועית אדומה, שעועית לבנה, שעועית 'פנדה', מתקבל מראה צבעוני ובעל ערך תזונתי גבוה שכן הקטניות עשירות בחלבון ובסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שבע ועיכול סדיר. השעועית הלבנה עשירה במיוחד בברזל ובסידן  ובתוספת אורז/חיטה/גריסים לחמין מתקבל חלבון מלא ממקור צמחי.

צילום: shutterstock

גריסים: הגריסים בהשוואה לדגנים אחרים עשירים בסיבים תזונתיים ומכילים מלבד פחמימות וחלבון גם מינרלים כמו סידן וברזל .לעומת פסטה או אורז לבן למשל, האינדקס הגליקמי שלהם נמוך.

צילום: shutterstock

חיטה ירוקה: נסו לשלב פריקי בחמין .פריקי-החיטה הירוקה מכילה יותר חלבון, סיבים תזונתיים ופחות גלוטן מרוב הדגנים. כמו כן היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך יחסית .

תבלינים: תבלינים כגון פלפל שחור, קינמון ופפריקה מלבד טעם, מוסיפים יתרונות תזונתיים ובריאותיים לחמין. הם תורמים לעיכול ומכילים רכיבים  בעלי פעילות נוגדת חמצון ודלקת. 

צילום: shutterstock

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן