יום הפסטה הבינלאומי באיטלקית מסתלסלת, סוגי הפסטה שכל חובבי הפחמימה חייבים להכיר

עושים סדר: ביסלי, רצועות ארוכות או גושי בצק קטנטנים: כל כך הרבה צורות יש למאכל הבצק האיטלקי, שמאפשר מגוון רחב של רטבים וטעמים. מה ילדים אוהבים? ומה מתאים עם הרבה רוטב?

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/10/21 18:50 יח בחשון התשפב

באיטלקית מסתלסלת, סוגי הפסטה שכל חובבי הפחמימה חייבים להכיר
צילום: shutterstock

אתם הולכים לבית קפה, קוראים את התפריט ולא מבינים מה ההבדלים בין סוגי הפסטה שמגישים לכם? עם כל הסוגים השונים, כנראה זה יהיה תרחיש הגיוני. לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שיחול מחר, הכנו עבורכם הסבר מפורט על חמשת סוגי הפסטה הנפוצים ביותר, כדי שבפעם הבאה שהמלצרית תשאל מה תרצו, לא תופתעו כאשר תגיע המנה. 

ספגטי:
פסטה בצורת אטריות ארוכות ודקות, אשר אינן חלולות. יש סוגים שונים של עובי, ולעתים נפגוש אותו בצורתו הדקה.  את הספגטי מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, כאשר זמן הבישול הממוצע הוא 10 דקות.

צילום: shutterstock


מאכלים בולטים: ספגטי בולונז הוא אחד המתכונים הנפוצים והפופולריים ביותר בעולם, אך ניתן לשלב את הספגטי ברטבים מועדפים, אחרים לפי טעם אישי כגון רוטב עגבניות, שמנת פטריות.

מקרוני:
 המקרוני הוא סוג פסטה קצר באורכו יותר מהספגטי, באורך בינוני-קטן, חלול במרכזו ומעוגל מעט. את המקרוני מבשלים במים בסיר עם מעט מלח, למשך 11 דקות.
מאכלים בולטים: אחת המנות היותר מפורסמות ברוסיה, ארה"ב ובריטניה היא מקרוני עם גבינה. פשוט וקל להכנה, אהוב על כולם – במיוחד על הילדים

פנה:

הפנה היא פסטה חלולה בצורת צינור, באורך בינוני, כאשר החיתוך נעשה בצורה אלכסונית.את הפנה מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך 12 דקות. 
מה מכינים? הצינור החלול יכול להכיל כמות גדולה של רוטב, לרוב ניתן להכין את הפנה במגוון רחב של רטבים מעולים. 

צילום: shutterstock

פוזילי:

אולי אחד סוגי הפסטה החביבים ביותר על ילדים ובצדק. לפוזילי צורה מקורזלת המזכירה מאוד את הביסלי גריל. את הפוזילי מכינים בסיר עם מים ומעט מלח, למשך12 דקות.

מאכלים בולטים: הפוזילי ניתן להכנה במגוון רחב של רטבים כמו רוטב עגבניות, שמנת פטריות, פסטו ועוד. בנוסף ניתן להכין מהפוזילי סלט פסטה קר מוצלח במיוחד המתאים לארוחת צהריים משביעה.

צילום: shutterstock

ניוקי:

פירוש המילה באיטלקית היא כופתאות, כאשר הכוונה היא לגוש בצק וכך הוא נראה. הניוקי מוכן מתפוחי אדמה או סולת וצורתו לרוב תהיה כמו עיגולי בצק קטנים אשר אינם חלולים. לרוב נרכוש את הניוקי בצורתו המוכנה והקנויה, כאשר את הניוקי מבשלים במים עם סיר ומעט מלח למשך 5-9 דקות. חשוב לשים לב לא לבשל את הניוקי יתר על המידה מאחר והוא עלול להתפרק ולהפוך לרך מידי.
מאכלים בולטים: בצק הניוקי עצמו יכול להגיע במגוון אפשרויות כמו תפוחי אדמה וסלק. 

ניוקי

ניוקי צילום: shutterstock