סלט טאבולה קוסקוס וטחינה

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/06/20 08:37 ט בסיון התשפ

סלט טאבולה קוסקוס וטחינה, צילום: נופר בוגנים
סלט טאבולה קוסקוס וטחינה, צילום: נופר בוגנים

מצרכים

1 חבילה קוסקוס מקמח מלא להכנה מהירה

1 בצל

3 מלפפונים

2 פלפלים אדומים

2 צנוניות פרוסות דק

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור נענע

צרור שמיר

חופן אגוזי מלך

לרוטב הטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית "אחוה"

1 כף שמן זית

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (עם מלח, שמן ומים רותחים), ומניחים לו להצטנן מעט. משתמשים בניילון נצמד לכיסוי.

קוצצים את עשבי התיבול.

חותכים את הבצל, המלפפון והפלפל לקוביות קטנות ופורסים את הצנוניות לפרוסות דקות.

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים.

להכנת רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מים, לימון סחוט, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון או באופן ידני. ניתן להוסיף לרוטב מעט פטרוזיליה וכוסברה.

יוצקים את רוטב הטחינה מעל הסלט, מפזרים מעל אגוזי מלך ומגישים.

המתכון באדיבות חברת אחוה

כתבות נוספות