סלמון ברוטב חמצמץ

חדשות כיפה 1אסף1 06/05/09 00:00 יב באייר התשסט

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

קורנית לימונית

טימין

לימון אחד גדול

2 עגבניות בינוניות

1/3 כוס שמן זית

4 חתיכות סטייק סלמון

מלח

פלפל

הוראות הכנה

נתחיל ברוטב.

יש שיח שקוראים לו קורנית לימונית, זה נראה כמו טימין אבל יש לזה טעם של לימונית- חובה בכל בית וניתן לקנות שיח של זה במשתלה הקרובה.

קוצצים את הקורנית הלימונית יחד עם טימין (חופן מזה ומזה)

קוצצים עגבניה לחתיכות קטנות.

סוחטים לימון גדול

שמים עוד שליש כוס שמן זית

מוסיפים מלח ופלפל.

מערבבים ונותנים לנוח כמה דקות.

את הסטייק סלמון מניחים במחבת חמה עם מעט שמן זית בערך 3 או 4 דקות (לא הופכים!)

מעבירים את הדגים לתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.

שמים בתנור כ-10 דקות על 220 מעלות ולאחר מכן עוד 5 דקות גריל.

מגישים וזה ממש טעים!

אם עושים את הדג לשבת מספיק 8 דקות גריל לדג ללא חימום קודם, את שאר העבודה תעשה הפלטה.

בתאבון.

הערות

ל-4 אנשים

המתכון באדיבות מתכון שלי

כתבות נוספות