חלה לשבת פרשת תרומה

לחם הפנים היה מאפה שסודר בכל יום שבת לפני ה' על שולחן הפנים במשכן אוהל מועד ובבית המקדש. לחם הפנים כלל שתיים עשרה חלות עשויות סולת. איך עושים את זה?

חדשות כיפה חנה פנט 17/02/21 22:33 ה באדר התשפא

חלה לשבת פרשת תרומה
חלה לשבת, צילום: חנה פנט

ה' מורה למשה לבקש מבני ישראל לתרום איש כפי יכולתו לבניית המשכן. בפרשה מתקבלות הוראות מדויקות לבניית כל החלקים שבמשכן, היריעות המקיפות אותו, הארון ללוחות הברית עם הכרובים , המזבח, המנורה, הפרוכת והשולחן:

וְעָשִׂ֥יתָ שֻׁלְחָ֖ן עֲצֵ֣י שִׁטִּ֑ים אַמָּתַ֤יִם אָרְכּוֹ֙ וְאַמָּ֣ה רָחְבּ֔וֹ וְאַמָּ֥ה וָחֵ֖צִי קֹֽמָתֽוֹ:
וְצִפִּיתָ֥ אֹת֖וֹ זָהָ֣ב טָה֑וֹר וְעָשִׂ֥יתָ לּ֛וֹ זֵ֥ר זָהָ֖ב סָבִֽיב:...
נָֽתַתָּ֧ עַל־הַשֻּׁלְחָ֛ן לֶ֥חֶם פָּנִ֖ים לְפָנַ֥י תָּמִֽיד:

לחם הפנים היה מאפה שסודר בכל יום שבת לפני ה' על שולחן הפנים במשכן אוהל מועד ובבית המקדש. לחם הפנים כלל שתיים עשרה חלות עשויות סולת, שהיו מונחות בשתי מערכות על השולחן. הימצאותו של הלחם - תמיד ללא הפסקה

בכל שבת לאחר הקרבת המוסף הלחם היה נאכל בקדושה על ידי משמרת הכהונה  המסיימת, והוא אחת מכ"ד מתנות כהונה. הלחם שנשמר כל השבוע נשמר טרי וללא כל פגע ובזה יחודו.

מתכון לחלה עם פוליש:

בטוח שמעתם על לחמי מחמצת, אבל לחלקנו לגדל גור מחמצת זו טרחה, אז נסו את החלה הזאת עם הבצק המקדים, שזה כמו מחמצת אבל בקטנה

רכיבים: 

למחמצת פוליש

200  גרם קמח לחם לבן 
200  מ"ל מים 
1/4  כפית שמרים יבשים 

לבצק: 

600 גרם קמח לחם לבן 
2 כפיות שמרים יבשים 
1  כפית וחצי מלח 
100  גרם שמן זית (כשליש כוס) 
2 כפות סוכר 
2  ביצים טרופות 
150 מ"ל מים פושרים 

לזיגוג

1 ביצה

אופן הכנה: 

מכינים את הפוליש
מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והמים ומערבבים היטב, עד ליצירת עיסה אחידה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך שעה
בתום הזמן, מכניסים את הפוליש למקרר, לפחות למשך שמונה שעות
ניתן להשתמש במחמצת עד שלושה ימים לאחר הכנתה
כשעה לפני תחילת העבודה על הבצק, מוציאים את הפוליש מהמקרר ומניחים בטמפרטורת החדר

ככה עושים את זה

ככה עושים את זהצילום: חנה פנט


מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטבמוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית לפיזור אחיד שלהם בקמחמוסיפים את הפוליש, את השמן, את הביצים ואת המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
לשים במשך כעשר דקות, עד שהבצק רך וגמיש. אם הבצק דביק מדי בעת הלישה, מוסיפים מעט קמח.
מגלגלים את הבצק לכדור הדוק, מניחים בקערה משומנת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי - שעתיים)
מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט, להוצאת כל האוויר מתוכו
מחלקים ל- 12 חלקים, מכל חלק מגלגלים רצועה ארוכה וקולעים לחמניית  בצורת שמונה

מברישים בחלמון טרוף עם 2 כפיות שמן
ואופים בחום 175 מעלות כ- 25 דקות

 

מתוך הבלוג: לאכול, לשנות, להנות