סלט פסטה

חדשות כיפה חדשות כיפה 06/10/20 09:03 יח בתשרי התשפא

סלט פסטה, צילום: נמרוד סונדרס
סלט פסטה, צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

ל-4 מנות:

500 גרם פסטה פנה ברילה (או כל פסטה קצרה שאוהבים)

חצי כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות

4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת), קצוצים גס

2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

3-4 כפות שמן זית

2 כפות פסטו ברילה

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן (או דבש)

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.

מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הפסטה ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.

מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר המרכיבים לקערת הפסטה, מערבבים והכי חשוב: מגישים בטמפרטורת החדר, לא ישר מהמקרר.

הערות

לגרסה טבעונית: מחליפים את הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.

המתכון באדיבות ברילה

כתבות נוספות