תאכל מרק תהיה חזק- מרק האפונה של עמנואל

כמנהל שיווק עמנואל צריך תמיד לשמור על ראש יצירתי ופתוח. אולי זה מה שהביא אותו להכין מרק אפונה, בצבע כתום

חדשות כיפה משה ויסטוך 18/01/17 12:46 כ בטבת התשעז

תאכל מרק תהיה חזק- מרק האפונה של עמנואל

אחרי פגרה קצרה בת שבוע, פינתנו אכלה מרק והתחזקה לקראת המשך החורף. והפעם בתפריט מרק אפונה משובח שיחמם לכם את אחד החורפים הקרים מזה שנים.

השף המדופלם: עמנואל אברהמוף

עמנואל הוא מנהל מחלקת השיווק עוד מהימים שהיא מנתה עובד אחד בלבד (הוא עצמו). הוא מלווה את האתר במשך שנים רבות וגייס אליו את מיטב המפרסמים שרוצים להיות מפורסמים. עמנואל למד בישיבת מעלה אדומים ומרק האפונה שהכין מהווה את התשובה הטובה ביותר למתנגדי ספריית פיג'מה. למה? חכו לסוף ותדעו.

(צילום: )

מה לקנות בסופר (ל-5 מנות):

כוס וחצי אפונה יבשה
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
בצל חתוך
2 שיני שום
2 ליטר מים
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
כף שטוחה חוייג' למרק
פלפל שחור
מלח

הוראות הפעלה:

מטגנים בצל, מוסיפים שום, אפונה, תבלינים ומים. מרתיחים ומוסיפים את הבטטה.
מבשלים למשך שעה עד שהאפונה רכה.
טוחנים את המרק ומטבלים.
ניתן להגיש עם גבינה מגוררת או לחילופין לצד קבנוס

(צילום: )

הסיפור שמאחורי המרק:

לפני מספר שנים, כשרעיה בתנו היתה בגן, קיבלנו את הספר 'סבא בישל מרק' מספריית פיג'מה. בספר מסופר על סבא בודד ורעב שהחליט לבשל לעצמו מרק אפונה ובעקבות הריח הגיעו נכדיו החמודים לביקור לאכול את המרק הטעים. זהו ספר מתוק שהמסרים שיש בו על משפחתיות והכנסת אורחים נעימה דיברו אל ליבנו. מאז, הספר והמרק הפשוט ביותר להכנה הפכו להיות אורחים קבועים בביתנו. כשהפולמוס על ספריית פיג'מה החל, היה לי ברור שזה המרק שנבחר לבשל.