תאכל מרק תהיה חזק- מרק האהבה של לירון

מסתבר שבאיטליה אין רק פיצה, פסטה ומגפיים, אלא גם מתכון מנצח למרק עשיר. לאחר מספר טעימות ממרק המינסטרונה של לירון, כל שנותר לנו הוא לתהות, האם בעורקיה זורם דם איטלקי משובח

חדשות כיפה משה ויסטוך 21/12/16 16:28 כא בכסלו התשעז

תאכל מרק תהיה חזק- מרק האהבה של לירון

אמצע הדרך של הפרוייקט, הרף הגבוה מסרב לרדת ואת האתגר השבועי לקחה על עצמה לירון עם מרק מינסטרונה שחוץ מעניבה איטלקית יש בו הכל.

השפית המדופלמת: לירון קליבנסקי

לירון היא מנהלת המשרד הכל יכולה, אין שאלה שאין לה עליה תשובה ואין בעיה שהיא לא יכולה לפתור. מי שישמע כיצד היא מצליחה לגבות את חובותיהם של הלקוחות העקשניים ביותר, יבין מיד מדוע בחרה להכין לנו מרק מתוצרת איטלקית, שאפילו דון קורליאונה וטוני סופרנו בעצמם היו גאים בו.

מה לקנות בסופר:

2 בצלים גדולים
1 חב סלרי
1 חב עלי בזיליקום
2 גזרים גדולים פרוסים דק
1-2 שומר
1 כרישה גדולה
6 עגבניות תמר או קופסת שימורים עגבניות תמר קלופות
2 קישוא
2 כוסות שעועית לבנה (מבושלת או מוקפאת)
1 כוס יין אדום
1 כוס פסטה קצרה
מלח
מים
6 כפות שמן זית

הוראות הפעלה:

קוצצים את הבצל, הכרישה, הסלרי ו-3/4 מכמות הבזיליקום.
מאדים בסיר עם 4 כפות שמן זית.
מוסיפים גזר ושומר.
מבשלים למשך 20 דקות.
מוסיפים עגבניות, יין ושעועית לבנה.
מבשלים על להבה בינונית 10 דק.
מוסיפים קישואים, דלעת, מים ומלח על פי הצורך.
לאחר הרתחה מבשלים לפחות 45 דקות.
לקראת סוף הבישול יש להוסיף את הפסטה

בהגשה מוסיפים מספר טיפות שמן זית ועלי בזיליקום, לכל מנה.

אופציות נוספות:
בטטה, פטריות, אורז, שורשים למינהם.

הסיפור שמאחורי המרק:

הכל החל בפרוייקט המרקים של השנה שעברה. החלפנו רעיונות להכנת מרקים ובועז שלח בוואטסאפ המשרדי תמונה מגרה של מרק מינסטרונה. באותו הרגע החלטתי להתחיל לפנק את הצוות במבחר מרקים כל שבוע וגם הספקתי לדחות לא פעם את בקשותיה של ממשלת איטליה לכהן כשגרירת קולינריה של כבוד מטעמה".

בונוס מיוחד ללירון- מסירת ד"שים

"מינסטרונה הוא מרק איטלקי, עונתי שאוהב כל מה שתשימו בו ומחזיר אהבה. לכן זה השם הכי מתאים לו. מקדישה את המרק לאחותי המוכשרת מיכל, מומחית למינסטרונה שמרעיפה אהבה למרחקים".