שבוע ללא בשר

לרגל תשעת הימים חנה עגיב מכינה פשטידה מיוחדת. מי אמר שאין מה לאכול?

חדשות כיפה חנה עגיב 07/08/11 16:32 ז באב התשעא

שבוע ללא בשר
חנה עגיב, צילום: חנה עגיב

תשעת ימים כבר כאן.. ימי האבל על החורבן. אסור לאכול בשר. פעם זו היתה דילמה אמיתית, מה לבשל? האפשרות נעה בין דגים לפחמימות באופנים שונים: אורז, תפוחי-אדמה או פסטות. היום הגיוון רחב יותר: קישים, פשטידות בכל הטעמים ובכל הגיוונים.

המתכון הבא מתאים לארוחת צהריים או ערב. אפשר להכין את הפשטידה בתבנית מאפינס במנות אישיות

ואפשר גם בתבנית רגילה 20/30. מה שכיף בפשטידה הזו שאפשר להחליף ולגוון את הירק- מה שאוהבים: קישואים, תירס, פטריות, בצל, ברוקולי, כרובית וכדו'. עם סלט גדול ליד, ואבטיח לקינוח.

בתאבון. ואם אתם מחפשים עוד תוספת נחמדה לארוחה יש גם מתכון לסלט פסטה קליל וקייצי.

(צילום: חנה עגיב )

פשטידת קישואים

מצרכים

3 בצלים בינוניים קצוצים

5 קישואים בינוניים חתוכים לגפרורים

1.5 כוסות קמח / אפשר קמח מלא 70%

1/2 כוס שמן

6 ביצים

שקית אבקת אפיה

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

אפשר להוסיף- פטרוזליה כוסברה ושמיר טריים.


הכנה

מערבבים את כל החומרים.

שמים את העיסה בתבניות שקעים של מאפינס לא לשכוח לשמן קודם את התבנית.

ואופים כ- 30 - 40 דקות בחום בנוני.

אם רוצים לאפות בתבנית גדולה זמן האפיה מתארך.

סלט פסטה קייצי

1 חבילת פסטה מבושלת

כף עגבניות מיובשות קצוצות דקדק

כף פסטו

זיתים שחורים

1 פלפל קלויי חתוך לרצועות

גבינה צפתית חתוכה לקוביות

מערבבים את כל המרכיבים יחד ואוכלים בהנאה.

חנה עגיב, בעלת הקטרינג, "האופה הקטנה"