ריבת קוקוס לפסח

"זהו מעדן שהגיע בנדוניה מהמשפחה של בן זוגי. מתנה מתוקה שהדודה אורה מכינה תמיד בפסח.." - המתכון למעדן לפניכם..

חדשות כיפה אורלי 13/01/03 00:00 י בשבט התשסג

הסיפור מאחורי הריבה:
"זהו מעדן שהגיע בנדוניה מהמשפחה של בן זוגי. מתנה מתוקה שהדודה אורה מכינה תמיד בפסח, אורזת בכלים יפים ומחלקת לכו-לם.מדובר במנהג עתיק יומין שעליו מקפידה קהילת יוצאי מצריים."

500 גרם שבבי קוקוס
2 כפות מי ורדים, מעם מים לפי הצורך, הסבר בהמשך
300 גרם סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
100 גרם שקדים פרוסים

מקערה מערבבים את הקוקוס עם מי רדים ומים עד שהוא מקבל מספיק לחות כדי ללוש אותו.
מכסים ומשהים כמה שעות.
בסיר עם תחתית עבה מכנים סירופ מסוכר, מיץ לימון וחצי כוס מים.

כאשר מסמיך, מוסיפים את הקוקוס והשקדים ומחזירים לרתיחה.

מנמיכים להבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב בכף עץ.
כשלא רואים עוד נוזלים מורידים מהאש ומעבירים לצנצנות מעוקרות.

באדיבות :
אורלי פלאי-ברונשטיין - על השולחן גליון 110