קיגל ירושלמי (פיקנטי)

משהו פיקנטי לחג - קיגל...בתאבון.

חדשות כיפה ענבל 19/12/02 00:00 יד בטבת התשסג


[מצרכים:]
1 חבילה אטריות דקיקות למרק (של אוסם, 400 גרם)
½ כוס שמן רגיל
1 כוס סוכר
½ כפית מלח
1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
3 ביצים

[אופן ההכנה:]
1. מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח לפי ההוראות שעל השקית ומסננים (לא שוטפים את האטריות אחרי הסינון)
2. בזמן שהאטריות מתבשלות מכינים קרמל מהסוכר והשמן, עד שמתקבל קרמל בצבע חום. הסוכר והשמן נפרדים, וזה בסדר.
3. מערבבים את הקמל עם האטריות המסוננות ומערבבים במרץ. הקרמל יימס שוב כשהוא יתערבב עם האטריות החמות.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים טוב טוב.
5. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים היטב כדי שהפלפל יתערבב בצורה אחידה בקוגל.
6. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מרופדות בנייר אפייה או משומנות היטב, או לתבנית מלבנית גדולה ומשטחים את האטריות. אפשר לפזר למעלה מעט אגוזים קצוצים גס.
7. אופים חצי שעה בחום בינוני גבוה (180-190 מעלות צלזיוס) עד להשחמה קלה. מכסים את הקוגל בנייר כסף (כיסוי רופף, לא צריך ממש להדק את נייר הכסף) ומנמיכים את התנור לחום נמוך של 140 מעלות בערך ואופים עוד 2-3 שעות, או שאופים במשך כל הלילה (8 שעות) בחום של 100 מעלות לקבלת קיגל כהה יותר.

מגישים פושר או קר.