צלי עוף בחומץ

בישול ממש פשוט וטעם נפלא... רק לנסות...

חדשות כיפה 17/01/03 00:00 יד בשבט התשסג

החומרים:
1 עוף שלם חתוך לרבעים.
1 בצל חתוך לטבעות.
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס חומץ הדרים רגיל
1/2 כוס מים
1 כף פפריקה מתוקה
זנגביל טרי, חתוך לפרוסות (4-6 פרוסות).
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי

ההכנה:
1. בתוך סיר עמוק (אפשר גם סיר לחץ) מטגנים את הבצל בשמן הזית.
2. כאשר הבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את השום ומייד לאחריו את העוף.
3. מסובבים את העוף מצד לצד עד שהוא משחים.
4. מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל והסוכר.
5. כעת מוסיפים את החומץ ואת המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות או יותר, לפי דרגת הקושי של הבשר האהובה עליכם.
6. מורידים מהאש ומניחים בצד לכמה שעות כדי שהעוף יספוג היטב את הטעמים.
7. מחממים ומגישים, עם אורז או תפוחי אדמה שבושלו וחוממו ברוטב