פשטידת מצות ובשר לפסח

4 מצות, 3 בצלים ובשר טחון - פשטידה בחצי שעה.

חדשות כיפה 13/01/03 00:00 י בשבט התשסג

4 מצות
3 ביצים
250 גר' בשר טחון
3-4 בצלים קצוצים
מעט שמן לטיגון
מלח פלפל מי שאוהב בהרט.
מחבת בקוטר 21 ס"מ

מרטיבים מצות מתחת לזרם מי ברז ועוטפים במגבת מטבח לריכוך.
מזהיבים בצל קצוץ, מוסיפים בשר טחון ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
מתבלים לפי הטעם.

בוללים בקערה רחבה 3 ביצים עם מעט מלח.

מחממים 2 כפות שמן במחבת, לוקחים מצה שלמה, טובלים בביצה הטרופה )אפשר להזליף ביצה עם כף) מקפלים את הפינות ומניחים על השמן החם.
עליה מניחים באותה צורה מצה נוספת טבולה בביצה.
על שתי המצות מפזרים את תערובת הבשר והתבלינים.
על זה שוב שתי מצות טבולות בביצה. (עכשיו נקפל את 4 פינות המצות פנימה)
את שארית הביצה (אם נשארה) ניצוק על גבי כל הפשטידה.

לכסות במכסה ולבשל עד לקבלת צבע יפה בתחתית.
נהפוך את הפשטידה ונמשיך לבשל ללא מכסה.