עוגת מוס אגסים

מתכון לעוגת מוס כולל טיפים לעיטור.

חדשות כיפה 19/12/02 00:00 יד בטבת התשסג


[רכיבים:]

לתבנית עגולה מס' 26:
1 עלה תופין לתחתית העוגה (אפשר להכין תחתית מתערובת של 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס קמח ו 3 ביצים, ולאפות 8-10 דקות בחום בינוני)
או 200 גרם ביסקוויטים מרוסקים ו 100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה .

למוס:
3 אגסים טריים קלופים וחתוכים לקוביות (או פרי עונה אחר, בצורת מחית)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת ריצ'
1 כוס אבקת סוכר או 3/4 כוס סוכר רגיל
30 גרם אבקת ג'לטין
1 כוס מים חמים
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון או רבע כפית קינמון טחון
1/4 כוס סוכר נוספת

לעיטור:
2-3 אגסים פרוסים דק דק (או הפרי ממנו עשוי המוס, בצורת פרוסות דקות)
1 חבילת ג'לי אינסטנט משמש או אננס
1/2 1 כוסות מים חמים
(או רק חתיכות פרי ממנו עשוי המוס, ללא ג'לי.)

[אופן הכנה:]

תחתית:
לאפות את עלה התופין על ידי ערבוב כל החומרים ואפיה בתבנית עגולה 26 מרופדת בנייר אפייה, למשך 10 דקות בחום בינוני.

לבסיס ביסקוויטים:
להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים. לשטח בתבנית האפייה ולקרר במקרר עד שהבסיס יציב וקשה.

מוס:
לבשל את חתיכות האגסים עם מקל קינמון, כוס מים ומיץ מחצי לימון, עד שהאגסים רכים. (אם משתמשים במחית פרי אחר, מערבבים עם מעט מיץ לימון , אך אין צורך לבשל אלא אם מדובר בפרי קשה כמו תפוחי עץ) מרסקים למחית חלקה (ללא מקל הקינמון כמובן) ומצננים.
(ם משתמשים בפרי משומר, מרסקים אותו עם 1/4 כוס מנוזל השימורים, מיץ לימון ומעט קינמון טחון.

מפרידים את הביצים.
מקציפים את השמנת המתוקה.
מקציפים את החלבונים עם כוס אבקת סוכר או 3/4 כוס סוכר
מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר
ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים, מערבבים היטב ומוסיפים את חצי כוס המים החמים שנותרו.
מחברים את החלבונים המוקצפים עם החלמונים המוקצפים. מוסיפים את הקצפת לתערובת ומקפלים. מוסיפים את מחית האגסים ומערבבים היטב.

מעבירים מעט מהתערובת הזו לתוך הג'לטין ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות ולמניעת גושי ג'לטין. מוסיפים את הג'לטין לתוך תערובת הביצים והפרי.
מוזגים את המוס על תחתית התופין ומקררים היטב לשעתיים לפחות, עד שהמוס יציב.

מסדרים מעט המוס את פרוסות הפרי בצורת מניפה, כאשר מתחילים נגד כיוון השעון מהחוץ כלפי פנים. מכינים את הג'לי ומצננים אותו מעט, ואז מוזגים אותו על פרוסות הפרי.
מצננים את העוגה שוב עד שהג'לי יציב וקר.

או מניחים על בסיס העוגה חתיכות פרי גדולות, ועליהן מוזגים את המוס ומצננים היטב, 2-3 שעות מינימום, עד שהמוס יציב.

פורסים ומגישים.