החומרים:
1 כף שמרים טריים
3 כוסות קמח
2 ביצים
(יש להפריד בין החלמונים לחלבונים)
4 כפות סוכר
¾ כוס חלב , מחומם מעט
1 כפית קינמון
2 כפות חמאה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השמרים והחלב עם חצי מכמות הסוכר ומניחים בצד עד התסיסה.
מערבבים את התערובת עם החלמונים, שארית הסוכר, שתיים וחצי כוסות קמח והקינמון.
לשים את התערובת ויוצרים כדור, ניתן להוסיף קמח עפ"י הצורך.
מוסיפים ללישה את החמאה עד שתיספג כליל.
מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לתפוח כמה שעות או למשך הלילה במקרר.
מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. ובעזרת כוס צרים ממנו 24 עיגולים.
על 12 עיגולים מניחים כפית ריבה ומורחים את השוליים בחלבון ביצה.
את 12 העיגולים הנותרים מדקים לאלו עם הריבה.
משאירים את הבצק לתפיחה לכ- 30 דקות.
מטגנים את הסופגניות בשמן חם ועמוק משני הצדדים עד להשחמה.
מפזרים מעל אבקת סוכר.
👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן