מתכון בריאות: סלט עגבניות ובזיליקום

לא להאמין אבל הסלט הזה זוכה למחמאות בכל ארוחת שבת, למרות שאין בו אפילו לא טיפת שמן אחת

חדשות כיפה מערכת כיפה בשיתוף חסלט 06/03/16 11:42 כו באדר א'

מתכון בריאות: סלט עגבניות ובזיליקום
אלעזר קליין, צילום: אלעזר קליין

הסלט הזה זוכה למחמאות בכל פעם שמגיעים אורחים לשבת. הוא פשוט להכנה, ובעיקר הולך נהדר עם טחינה ירוקה על גבי פרוסת חלה. לפני שנצא לדרך עם החיתוכים והשטיפות נחמם את התנור ל 180 מעלות, בשאיפה שעד שהוא יתחמם תספיקו לסיים את כל ההכנות לסלט.

(צילום: אלעזר קליין)

מצרכים:

חצי סלסלת עגבניות שרי
כפית מלח גס
6 עלי בזיליקום חסלט
2-3 שיני שום


חוצים את העגבניות לחצאים ומסדרים אותם בתבנית על גבי נייר אפיה. הקפידו להניח את העגבניות כשהצד הפנימי שלהם (זה עם הגרעינים) פונה כלפי מעלה. עכשיו מפזרים מעט מלח גס, שימו לב שהמלח הגס הרבה יותר מלוח ממלח הבישול ולכן חשוב להיות עדינים איתו, שני גרגירים על גבי כל עגבניה בממוצע יעשו את העבודה. אם אין לכם מלח גס, בלית ברירה ניתן להשתמש כמובן גם במלח רגיל, אבל חבל, מלח גס הוא דבר שימוש במטבח.

מכניסים את התבנית עם העגבניות לתנור למשך כחצי שעה, וכל כמה דקות בודקים שהעגבניות לא נשרפות. המטרה היא להוציא מהם את הנוזלים ולהשחים את העגבניות קלות.

ככה הם צריכות להראות בסוף (צילום: אלעזר קליין)

בינתיים מכינים את שאר המרכיבים של הסלט. לוקחים שתי שיני שום קולפים אותן וחותכים אותן דק דק, הכי דק שאפשר. לחלופין, אם אין לכם רצון שריח השום ידבק לאצבעות שלכם ניתן להשתמש גם בקוביית שום קפוא (לקוביות השום יש ריח חזק יותר מאשר לשיני השום הטריות)

את עלי הבזיליקום עורמים אחד על גבי השני, ואז חותכים אותם יחד לפרוסות דקות של 2-3 מ"מ.

כל מה שנותר הוא להמתין לעגבניות, וכשהן מוכנות פשוט מערבבים אותן יחד עם השום ועלי הבזיליקום. שימו לב שאין צורך להוסיף שמן, כיוון שהעגבניות לחות, המיץ שהן מפרישות יחבר בין המרכיבים השונים של הסלט.

(צילום: אלעזר קליין)

צריכת מוצרי "חסלט - עלי קטיף" הופכת למשתלמת הרבה יותר, עם יציאתו לדרך של המבצע הגדול, במסגרתו תוכלו לזכות מדי שבוע במוצרי חשמל יקרי ערך למטבח הביתי. לפרטים נוספים על המבצע לחצו כאן