לחמניות פסח עולמיות

החלום על לחמניות בפסח יכול להתגשם..לכל מי שמתגעגע..

חדשות כיפה אודטה 13/01/03 00:00 י בשבט התשסג


2 כוסות מים
150 מ"ל שמן =10 כפות(אני מעדיפה שמן זית אבל מי שלא אוהב את הטעם שישתמש בשמן אחר כי הטעם מורגש)
2 כפיות מחוקות קימל טחון
2 כפיות מחוקות מלח
1/2 כפית מחוקה פלפל שחור
200 ג"ר קמח מצה
6 ביצים
נייר אפיה
כפפות ניילון חד פעמיות

הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות
בסיר בינוני מרתיחים מים+שמן+תבלינים. כשרותח מכפבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה ובוחשים חזק. לתוך זה מוסיפים מיד את הביצים בבת אחת ובוחשים ללא הפסקה עד שזה אחיד למראה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
עוטים את כפפות הניילון ובעזרת כף מרימים גוש מהתערובת בגודל לחמניית ביס. בידיים יוצרים צורת כדור.-זהירות זה חם!
מניחים על תבנית האפיה במרווחים של 2 ס"מ בין הלחמניות.
אופים 3/4 שעה בתנור ומגישים חם.

* אני מכינה את הלחמניות בדרך כלל לפיקניקים וכו' בפסח. הצורה המועדפת היא צורת לחמניה מאורכת שניתן למלא אחר כך (גם פחות התעסקות עם התערובת החמה)