להתחמם בחורף

אמנם החורף רק קפץ לבקר, ועדין חמים בחוץ בשעות היום, אבל כשהערב יורד, אין כמו להתפנק עם מרק טוב, חם ומנחם. אז אספנו לכם כמה מתכוני מרקים שאתם חייבים לנסות וגם תוספת אחת.

חדשות כיפה עדי מאמו, כיפה 14/11/14 15:49 כא בחשון התשעה

להתחמם בחורף
shutterstock, צילום: shutterstock

מרק בטטה, עדשים ובורגול.
מרק בטטה או מרק כתום כולם מכירים, אבל נסו להשתמש בבטטה למרק קצת אחר. מנת המרק הזו הופכת את המרק ממנת פתיחה למנה טעימה ומשביעה שיכולה להחליף ארוחה

רכיבים

3-4 בטטות.
1/2 כוס בורגול/קינואה
3/4 כוס עדשים אדומות
1 בצל
2 שיני שום
מעט שמן
מלח+פלפל

הכנה

מטגנים במעט שמן בצל קצוץ ואחרי 2 דקות מוסיפים את השום-כתוש, אחרי 5 דקות הזהבה מוסיפים את הבטטה חתוכה לקוביות. מוסיפים את הבורגול והעדשים + תיבול מלח ופלפל,וממלאים את הסיר במים, מרתיחים ומבשלים כ40 דקות.
אפשר לטחון ואפשר גם להשאיר ככה. יוצא טעים מאוד.

המתכון המלא כאן

מרק בצל
אין חורף שעובר בלי מרק בצל. זה זמין, זה קל וחוץ מכמה דמעות שמלוות את חיתוך הבצל, זה בהחלט יכול להפוך להיות הפיבוריט של החורף שלכם

רכיבים

50 גרם מחמאה
1 כף שמן זית
1 קילו בצל, פרוס לרצועות
1/4 כוס קמח
1/2 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס אבקת מרק
5-6 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל

הכנה

ממיסים את המחמאה בסיר גדול ומוסיפים את שמן הזית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל.
מסירים מהאש, מוסיפים את היין, מערבבים היטב ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.
מחזירים לאש ומוסיפים את המים ואבקת המרק. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה, תוך כדי ערבוב.
מתבלים במלח ופלפל.

למתכון המלא לחצו כאן

(צילום: shutterstock) איזה מרק בא לכם היום?

מרק גולש עם נטיפי בצק
תחשבו על ארוחת שבת, שיש גשם בחוץ ורוחות, מרק הגולש הוא פתרון מעולה לארוחה שלמה לכל הסועדים מצד שני זה מרק למיטבי לכת..

רכיבים

50 גרם מחמאה
3 בצלים קצוצים דק
150 גרם נקניק קבנוס יבש, פרוס
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
1/4 כפית קימל
10 כוסות מים חמים
עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

לנטיפי הבצק:
2 ביצים
1/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח

הכנה

ממיסים את המחמאה בסיר כבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הנקניק והבשר ומטגנים כ- 10 דקות נוספות. מסירים מהאש. מוסיפים את המלח, הפלפל, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והקימל ובוחשים. מוסיפים את המים, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מוסיפים את העגבנייה, הפלפל ותפוחי האדמה ומבשלים שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול. מביאים את המרק לרתיחה. טורפים את מרכיבי הבצק לבלילה חלקה. מנטפים את הבלילה בכפית לתוך המרק הרותח, בכל פעם רבע כפית, ומבשלים 3 דקות. מגישים חם.

למתכון המלא לחצו כאן

ועוד דבר שלפעמים הוא העיקר, מתכון לאטריות למרק ששווה לנסות. לחצו כאן למתכון

לעוד מרקים מפנקים לחצו כאן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן