חמין צמחוני - הגרסה המדעית

עכשיו שהחורף בפתח , חסר רק סיר חמין כדי להצהיר עליו רשמית.. חמין צמחוני - ושלא יהיו תרוצים.

חדשות כיפה 19/12/02 00:00 יד בטבת התשסג

החומרים:
1 בצל גדול קצוץ, 5-6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות, שעועית לבנה או חומה (או גם וגם) מושרית לפחות 10-12 שעות, חבילה קטנה של קמח תופח מאליו, חצי חבי' מרגרינה, שמן, פלפל שחור פפריקה מתוקה ואבקת מרק טעם עוף.

ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שישחים, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומים עד 3/4 סיר ומביאים לרתיחה, מתבלים במעט פלפל שחור, הרבה פפריקה מתוקה וא.מרק. ומבשלים על אש קטנה חצי שעה עד שעה.
ואז... שמים בקערה את הקמח (לנפות, לנפות) ומערבבים עם רבע כפית פלפל שחור כף גדושה פפריקה מתוקה וכף גדושה א.מרק, לתעורבת מוסיפים כף שמן וחצי חבי' מרגרינה ומערביבים היטב, (זה יוצא פירורים) מוסיפים מצקת מלאה מים רותחים מהסיר ומערבבים תוך כדי לישה לבצק.
מכניסים לסיר את השעועית ועליה את הבצק ומבשלים על אש נמוכה או בתנור כל הלילה.
למען האמת, זה מוכן כבר אחרי שעה.

ועכשיו לצד המדעי של המטבח:
גודל קוביות תפוחי האדמה יקבע את סמיכות הנוזל של הצ'ולנט, ככל שתפוחי האדמה חתוכים קטן יותר כך הצ'ולנט סמיך יותר, אז לטעמכם.
יחס השמן-מים בבצק יקבע את מרקם הקיגל, יותר מים = קיגל מוצק יותר, יותר שמן = קיגל רך יותר, לזכור שהמים מהסיר מכילים קצת שמן מהטיגון.