העוגיות המושלמות

ימי החופש הם הזדמנות נהדרת לזמן איכות עם הילדים, הכנת עוגיות משותפת יכולה להיות טעימה ומהנה

חדשות כיפה חנה עגיב 12/07/11 13:54 י בתמוז התשעא

העוגיות המושלמות
חנה עגיב, צילום: חנה עגיב

כבר סיפרתי שגדלתי בבית מלא ניחוחות אפיה. אמא שלי היקרה אפתה עוגות טעימות, פרסה אותן לפרוסות מדויקות, והמגוון הרחב שהכינה, יצר מראה בלתי נשכח, והריח, אוי הריח. כך גדלנו אחי ואני על ניחוח המטבח ההונגרי, וספגנו אל תוכנו את ריחות האפיה המופלאים שלו. לכל ארוע הגיעה אמא עם מגש עוגות ועוגיות מעשה ידיה. השכנות, וכל האנשים במקום בו גרים הורי, התחננו שתהפוך את התחביב למקצוע, כדי שיוכלו להנות מהמאפים גם מבלי להזמין אותה לכל שמחה שלהם.

היום, כולנו, האחים והאחיות, מרגישים חופשי במטבח, וכל ארוע משפחתי הוא מפגש של כולם כצוות מקצועי מיומן. כולם אופים, מבשלים, עורכים ונהנים. אני הפכתי את זה למקצוע, מבלי לאבד את חוויות הילדות שלי.

כיצד כל ההקדמה הזו קשורה למתכונים הבאים? גם אני מקווה שהעשיה שלי תהיה צרובה בזכרון של ילדי כחוויה טובה. הם שותפים היום למתרחש במטבחה של "האופה הקטנה", אבל אני משתדלת להעניק להם גם את החויה האישית, וחופשת הקיץ שזה עתה החלה היא זמן מעולה לכך.

אני אוהבת את החופשה הזו עם הילדים. לא צריך לקום מוקדם, לא צריך להספיק לדחוף להם כריך לתיק, ולרדוף אחר ההסעה, ולכן הבקרים שלנו רגועים. הכל נעשה בנחת. הקייטנות ממלאות חלק מהזמן, וכך גם הסבתות. את הזמן הרב שנותר, אני משתדלת להפוך לזמן איכות. זה הזמן להכניס את החבר'ה המתוקים האלה למטבח, להכין איתם מבחר עוגיות, ולשבת איתם לכוס קפה (אני) ושוקו (הם). מיותר לציין שהריחות המתפשטים מביתנו מושכים את ילדי השכנים, ואת אמותיהם גם כן.
ובינתיים, אני מגלה שגם הילדים שלי אוהבים לאכול וגם להכין - עוגיות. נסו גם אתם. תהנו.

עוגיות אלפחורס

החומרים:

1.5 כוסות קמח

1.5כוסות קורונפלור

3 חלמונים

3 כפות מים

1/2 כוס אבקת סוכר

100 גר' חמאה

ריבת חלב למילוי

קוקוס קלוי או רגיל לקישוט.


מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר מעבדים עד קבלת בצק אחיד

מקררים היטב.

מרדדים וקורצים עוגיות בקוטר 2 ס"מ.

אופים בחום של 160 מעלות כ- 20 דקות.

מקררים היטב

ממלאים עוגיות לסנדוויץ.

ומגלגלים בקוקוס.


כמו חיילים במסדר


המילוי שעושה את ההבדל





עוגיות סנדוויץ עם ריבת תות

החומרים:

300 גר' חמאה

1/2כוס אבקת סוכר

2 ביצים

2.5 כוסות קמח

ריבה תות משובחת


מערבלים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק.

מקררים את הבצק לפחות 1/2 שעה.

מרדדים וקורצים עיגולים או פרחים

במחצית מהעוגיות קורצים "חור" במרכז העוגייה.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 15 דקות.

מקררים היטב וממלאים כל 2 עוגיות בריבה.


עוגיות. גרסת התות



עוגיות בריאות

החומרים:

1.5 כוסות קמח

כפית מלח

כפית סודה לשתיה

200 גר' חמאה

כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

2 כוסות קוואקר

1/2 כוס שוקולד ציפ'ס

חופן של- שומשום, גרעיני חמניה, קוקוס חמוציות.


מערבלים את כל החומרים לבצק אחיד.

מניחים בעזרת 2 כפיות ערמה של בצק

חשוב להקפיד לשמור על מרווחים גדולים בין עוגיה לעוגיה .

אופים ב- 180 מעלות כ- 15 דקות.

חנה עגיב, בעלת הקטרינג, "האופה הקטנה"