גלידת שוקולד עשירה בניחוח נענע

גלידה תוצרת הבית בלי הרבה מאמץ (ובלי מכונה)..

חדשות כיפה 17/01/03 00:00 יד בשבט התשסג

רכיבים:
2 מיכלי שמנת מתוקה (או שמנת ריצ' אם רוצים פרווה)
4 חלמונים
200 גרם שוקולד מריר איכותי
חצי כוס עלי נענע או מנתה שטופים
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:
מבשלים את השמנת עם עלי הנענע כמעט עד לרתיחה.
מסננים מעלי הנענע.
מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים לקרם אחיד.
מקציפים את החלמונים והסוכר לקציפה תפוחה ובהירה ומוסיפים תוך הקצפת איטית את קרם השוקולד החם.

מבשלים בסיר בעל תחתית כפולה את התערובת הנ"ל (על אש נמוכה) תוך כדי בחישה מתמדת - עד למירקם כמו חמאה.

מקררים מספר שעות במקרר או אפילו במקפיא אבל משגיחים שלא יקפא אלא יהיה עדיין רך.
מעבירים למעבד מזון או למכונת גלידה ומערבלים עד שהעיסה אחידה ו"חבוצה".

מקפיאים בקופסת פלסטיק אטומה ומפשירים כמה דקות לפני ההגשה.