מצרכים
3 כפות שמן זית
1/2 קג´ שעועית ירוקה *
2 גזרים בינוניים
1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
2 עגבניות גדולות
1 כוס מים רותחים
1 שן שום קצוצה דק
קורט טימין יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
*טריה או קפואה
הוראות הכנה
קוטמים את קצות השעועית, חותכים את השעועית ליחידות באורך 3-4 ס"מ.
מקלפים את הגזר, פורסים לרצועות דקות.
טובלים את העגבניות במים רותחים למספר שניות, מוציאים ומסירים את הקליפה, חוצים ומגלענים, חותכים לקוביות.
מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להתרככות, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן בבחישה עוד 3 דקות.
מוסיפים את השום, העגבניות והשעועית ובוחשים, מבשלים עוד 3 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, את הטימין ומעט מלח, מכסים את המחבת ומבשלים עד להתרככות הירקות אבל מקפידים שישארו עדיין מעט פריכים.
בודקים תיבול ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מגישים חם
הערות
המתכון באדיבות מקור: אתר פסטו