סגור

צ'יפס אפוי בתנור

יח בטבת התשסח
,
27 בדצמבר, 2007
27/12/2007 0:00
ציפס אפוי

ציפס אפויצילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

תפוחי אדמה - כמה שרוצים

מלח

פפריקה מתוקה

שמן זית

הוראות הכנה

מקלפים את פוחי האדמה וחותכים לפרוסות דקות (אפשר לחתוך גם ל"אצבעות").

שמים בתבנית של תנור על נייר אפיה שכבה אחת.

מתבלים במלח ופפריקה.

מזליפים שמן זית מעל.

שמים בתנור על חום בינוני.

הערות

אם רוצים לשים כמה שכבות של צ´יפס בתבנית, כדי להגיע לכמות גדולה, מתבלים כל שכבה בנפרד במלח ובפפריקה, ובסוף מזליפים שמן זית פעם אחת מעל הכל.
תוך כדי אפיה, כדי להוציא את הצ´יפס מהתנור לרגע ולערבב אותו, כדי שכל הצ´יפס יצא אפוי ופריך.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
24.12.2018

1. בריא? תפוח אדמה לא בריא בשום צורה (צחיק)

קצת בושה לאתר הכותרת הזו.
מרצה במחלקה לאפידמיולוגיה ובמחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור על שם ט"ה צ'אן בהרווארד. "תפוחי אדמה הם פצצות עמילן", מסביר רים. תפוחי אדמה מדורגים בתחתית הטבלה של הירקות הבריאים, מכיוון שחסרים בהם חומרים מזינים שקיימים בירקות עלים, הוא מוסיף. אם לוקחים תפוח אדמה, מסירים את קליפתו (שמכילה לפחות חלק מהחומרים המזינים שבירק), חותכים אותו ומטגנים בשמן עמוק – ואחרי הטיגון מעתירים על הפרוסות המטוגנות מלח, גבינה, צ'ילי או רוטב – פצצת העמילן הזאת עלולה להפוך לנשק של הרס תזונתי.

דווח על תגובה לא ראויה
25.12.2018

2. איך יתכן? (רויטל)

תפוח אדמה זה ירק סולני איך יכול להיות שזה בריא?מומלץ ממש למעט אולי אחד בשבוע,זה מזיק להמון דברים.

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

סייבר. אילוסטרציה צילום: shutterstock

הותר לפרסום: סוכלה מתקפת סייבר נגד התעשיות הביטחוניות בישראל

קרא עוד