עוגת שמן זית צרפתית של רותי קינן

חדשות כיפה שלומציון 19/11/17 11:00 א בכסלו התשעח

עוגת שמן זית צרפתית, צילום: shutterstock
עוגת שמן זית צרפתית, צילום: shutterstock

מצרכים

1.75 כוסות (200 גרם) קמח

1 שקית אבקת אפייה

קורט מלח

קליפה מגוררת מלימון אחד - אפשר להחליף בקליפה מתפוז אחד

3 ביצים

1 חלמון

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2/3 כוס יין מוסקט

1/2 כוס שמן זית כתית מעולה, בעל טעם מעודן

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

2-3 כפות מיץ לימון או תפוז

הוראות הכנה

משמנים ומקמחים תבנית עגולה (לא קפיצית) בקוטר 24 ס"מ בערך.

בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, מלח וקליפה מגוררת ומערבבים.

בקערה אחרת טורפים היטב את הביצים והחלמון, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף. מוסיפים את היין והשמן וטורפים היטב. יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35 דקות או עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון או התפוז ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מצננים על רשת.

כתבות נוספות