עוגת סופלה שוקולד ומוס חלבה – ללא תוספת סוכר

ram4 23/08/12 13:04 ה באלול התשעב

דניאל לילה, צילום: דניאל לילה
דניאל לילה, צילום: דניאל לילה

מצרכים

תבנית קפיצית 26 ס"מ

המצרכים:

לעוגת סופלה שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר ללא סוכר

150 גרם חמאה

1/2 מיכל שמנת מתוקה

6 ביצים, בטמפ´ החדר

11/2 כוסות סוכרלוז סוגת

2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

למוס חלבה:

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות סוכרלוז סוגת

1/2 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

לקישוט:

1 כוס חלבה ללא סוכר, מפוררת

הוראות הכנה

1. מכינים עוגת סופלה שוקולד, אופים ומצננים: במיקרוגל ממיסים שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה. מצננים מעט.

2. במיקסר מקציפים ביצים במהירות מקסימלית 5-7 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים תחליף סוכר וסילאן ומקציפים עוד דקה לאיחוד. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

3. משטחים בתבנית משומנת ואופים ב-160 מעלות במשך 40-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע, ומעט רוטטת במרכז. מצננים (כשהעוגה מתקררת היא נסדקת ושוקעת במרכז – וזו בדיוק הכוונה).

4. מכינים מוס חלבה. ממלאים ומקררים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ותחליף סוכר לקצפת יציבה. מקפלים פנימה פירורי חלבה. משטחים את המוס בשקע העוגה. מעבירים למקרר ל-4 שעות (או שעה במקפיא).

5. מקשטים ומגישים: לפני ההגשה מפזרים חלבה על העוגה, לקישוט. מעבירים סכין בהיקף - בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.

הערות

סוד מתוק: חשוב להקציף את הביצים כשהן בטמפ´ החדר, כדי לקבל נפח מקסימלי (ועוגה גבוהה, בהתאמה).
קרדיט צילום: דניאל לילה.

המתכון באדיבות באדיבות קרין גורן ל´סוגת´

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר