סלט בננות חם ברוטב אספרסו

חדשות כיפה משתדלת תמיד 07/02/07 00:00 יט בשבט התשסז

מצרכים

מצרכים לשלוש מנות:

6 בננות חתוכות לפרוסות דקות ומוקפצות קלות במחמאה וברנדי.

1 כפית נס קפה

6 כפות אבקת סוכר

1/2 כפית אבקת קינמון

1 כוס מים רותחים

הוראות הכנה

מכינים כוס קפה מכל המצרכים, לבד מהבננות, (לא מוסיפים חלב) מעבירים לכלי שטוח, מכניסים לפריזר ומקפיאים.

לרוטב אספרסו:

150 מ"ל אספרסו

800 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

כף ברנדי

אופן הכנה:

יש לבשל את כל המוצרים, ולצמצם את הנוזלים.

לבניית המנה:

3 כפות שברי אגוזי לוז מסוכרים

מעט עלי נענע

3 כפות קצפת עם מעט מאוד סוכר

הרכבת המנה:

בתוך צלחת מרק גדולה מניחים את הבננות המוקפצות.

מעל יוצקים את הרוטב עד למחצית גובה הבננות, מגרדים במזלג את הקפה הקפוא, מניחים מעל הבננות, מפזרים אגוזים, מניחים כף קצפת ומעטרים בעלי נענע

הערות

כתבות נוספות