סגור

מאפינס שוקולד עם מרשמלו חרוך

כח בתמוז התשפ
,
20 ביולי, 2020
20/07/2020 10:07
מאפינס שוקולד עם מרשמלו

מאפינס שוקולד עם מרשמלו צילום: אנטולי מיכאלו

חלבי
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

250 גרם חמאה חתוכה לקוביות

שוקולד "אגו" מריר שבור למשולשים 250

3/4 כוס מים רותחים

קורט מלח

3/4 כוס קמח תופח

1 כוס קמח לבן

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס אבקת קקאו

אחד וחצי כוסות סוכר

4 ביצים שלמות

2 כפות שמן זית

1/2 כוס ריוויון

הוראות הכנה

בסיר קטן ממיסים את החמאה, השוקולד, המים והמלח על אש נמוכה. מחממים בינתיים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים עם מטרפה קמח תופח, קמח לבן, סודה לשתייה, קקאו וסוכר. בקערה בינונית נפרדת, טורפים את הביצים עם שמן הזית והריוויון

מוזגים את תערובת הביצים אל קערת היבשים וטורפים.

מוסיפים את תערובת השוקולד שנמסה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה בלי גושים.

יוצקים אל מנז'טים ייעודיים למאפינס המונחים בתבנית אפייה עם שקעים למאפינס. מכניסים לתנור שחומם ל-20-30 דקות אפייה. מוציאים את המאפינס מהתנור כאשר קיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.

לקרם השוקולד

150 גרם שוקולד אגו מריר קצוץ

גרם חמאה חתוכה 75

בקערה חסינת חום מניחים את החמאה והשוקולד ומניחים מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי). מערבבים עם לקקן עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. טובלים כל מאפין בציפוי השוקולד ומניחים להתייבש, מקשטים במרשמלו לא לפני ששורפים אותו מעט – ורק בנוכחות ההורים.

המתכון באדיבות ליאור משיח לחברת כרמית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
העברת
מתנות
לאביונים
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ישראל ליבמן, מנכ"ל ומייסד 'מקימי' בראיון לחדשות כיפה צילום: חדשות כיפה

מנכ"ל ומייסד עמותת 'מקימי': "הצלחה שלנו זאת הצלחה של המשפחה"

קרא עוד