מאפינס שוקולד אפוי בכוס

חדשות כיפה 06/05/18 10:03 כא באייר התשעח

מאפינס, צילום: אלון מסיקה
מאפינס, צילום: אלון מסיקה

מצרכים

חומרים ל-24 ספלים קטנים:

150 גרם חמאה

כוס קמח תופח

חצי כוס חלב

חצי כוס שקדים טחונים

כוס וחצי סוכר

כף קקאו

גביע שמנת חמוצה

2 ביצים גדולות

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס.

80 גרם שוקולד חלב קצוץ גז.

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום 180 מעלות.

בסיר, על אש קטנה, ממיסים חמאה יחד עם חלב וסוכר, מוסיפים קקאו וממשיכים לערבב (חשוב לא להגיע לרתיחה, המטרה היא המסה של הסוכר והקקאו).

לאחר 2-3 דקות מכבים את האש וממשיכים לבחוש לתוך התערובת: קמח מנופה, שמנת חמוצה ושוקולד מריר. כעת מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב ולבסוף מוסיפים שוקולד חלב לערבוב קצר.

התערובת נוזלית יחסית, ניתן להשתמש במצקת או בשקית זילוף ולהעבירה לספלים.

אופים כ 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים.

להגשה בוזקים מעט אבקת סוכר.

המתכון באדיבות לילך חן-שימל

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר