כדורי שוקולד

כז באדר התשפ
,
23 במרץ, 2020
23/03/2020 12:54
כדורי שוקולד

כדורי שוקולדצילום: סטודיו כרמית

חלבי
חצי שעה- שעה
פשוט

מצרכים

לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (לא חייבים)

2 כפות ליקר בטעם תפוז - קואנטרו (אופציה לשידרוג)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו

הוראות הכנה

ממיסים 350 גרם אגו שוקולד צ'יפס עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) על אש נמוכה, או במיקרוגל.

בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת הפלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה ונוחה לעבודה בידיים

בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.

להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל אמבט מים.

בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר לזמן ממושך.

המתכון באדיבות חברת כרמית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הקפאת בנייה. קרני שומרון, אילוסטרציה צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90

הקפאת הישובים המבודדים כבר החלה?

קרא עוד