פסטה אלי-אוליו בסיר אחד

חדשות כיפה 09/05/23 12:09 יח באייר התשפג

צילום: רונן מנגן
צילום: רונן מנגן

מצרכים

מצרכים ל- 4 מנות

250 גרם (1/2 חבילה) פסטה חונקי כמרים של Garofalo

1 צנצנת (290 גרם ברוטו) רבעי ארטישוק משומרים של Terrecrude מסוננים מהשמן

1 כוס פרחי ברוקולי קטנים

2 זוקיני קטנים חצויים לאורכם וחתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ

4 שיני שום פרוסות

8 עלי מרווה

2 כפות צנוברים קלויים

1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה גס

8 עלי בזיליקום קצוצים גס

6 כפות שמן זית Cirio

להגשה:

50 גרם גבינת פרמזן DOP מגוררת

1/2 כוס רבעי פלפל אדום בחומץ של

Polan חתוכים לרצועות אורך דקות

הוראות הכנה

בסיר רחב ונמוך (למשל סוטאז') שמים פסטה, ארטישוק, ברוקולי, זוקיני, שום, מרווה, צנוברים, צ'ילי, מלח ופלפל. יוצקים מים עד 1/2 ס"מ מתחת לגובה תכולת הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ 15- דקות עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל דנטה. מערבבים מדי פעם. מסירים את המכסה ומביאים שוב לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים פטרוזיליה, בזיליקום ושמן זית ומבשלים 10-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים פרמזן ופלפלים קלויים בחומץ ומגישים.

המתכון באדיבות חברת ישרקו

כתבות נוספות