פסטה פרימוורה (פסטה אביבית)

חדשות כיפה אורי שניידר - קונדיטורית 27/05/20 10:28 ד בסיון התשפ

פסטה פרימוורה, צילום: אורי שניידר
פסטה פרימוורה, צילום: אורי שניידר

מצרכים

לירקות:

שום

בטטה אחת

כוס אפונה קפואה

פלפל אדום

קישוא

לרוטב שמנת וחמאה:

50 גר' חמאה

מיכל שמנת לבישול 250 מל'

להרכבה:

חבילת פסטה טריקולור

גבינה בולגרית

הוראות הכנה

נחתוך את הבטטה לחתיכות קטנות, ואת הפלפל והקישוא לרצועות. נטגן את השום עד להזהבה, ואז את שאר הירקות בשמן זית לפי הסדר המצויין למעלה. הבטטה צריכה לקבל סך הכל לפחות חצי שעה של הקפצה בשמן, אך על שאר הירקות להישאר יחסית רעננים.

לרוטב: נמיס את החמאה במחבת ומיד כשכולה נמסה נוסיף את השמנת. נתבל במלח ופלפל שחור ונסיר מהאש.

ולהרכבה: נבשל חבילת פסטה טריקולור במים עם מלח עד שהיא מגיעה למצב אל-דנטה, כלומר מבושלת אך לא רכה לגמרי. נניח פסטה בקערות הגשה ונשפוך מהרוטב מעל כך שכל הפסטה תיספג. נגיש את הירקות מסביב לפסטה ובמרכז נגרר גבינה בולגרית.

כתבות נוספות