עוגת גבינה ללא אפייה

חדשות כיפה מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch 10/05/23 12:47 יט באייר התשפג

צילום: Küppersbusch
צילום: Küppersbusch

מצרכים

לבסיס:

● 200 גרם ביסקוויטים מחיטה מלאה/ שיבולת שועל

● 70 גרם סוכר חום

● 110 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

● 680 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

● 60 גרם שמנת חמוצה

● 100 גרם סוכר

● 2 כפיות מיץ לימון

● 1 כפית תמצית וניל

● 300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

● 2 כפות אבקת סוכר

● 100 מ"ל ריבת פטל

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

מערבבים את כל הרכיבים ויוצקים אל תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 10 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.

הכנת שכבת הגבינה:

מערבבים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל ומיץ הלימון, עד לקבלת מרקם חלק.

בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

מערבבים את שתי התערובות עד לאיחוד מלא.

יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, ומקררים לפחות 6-8 שעות (ועד יומיים). מגישים את העוגה עם ריבת הפטל מעל.

כתבות נוספות