עוגיות נימוחות עם שקדים

חדשות כיפה מיצמיצ 12/03/12 11:42 יח באדר התשעב

עוגיות נימוחות עם שקדים, צילום: shutterstock
עוגיות נימוחות עם שקדים, צילום: shutterstock

מצרכים

200 גרם חמאה, רכה

1/4 כוס אבקת סוכר, מנופה

1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור

1/3 2 - 1/4 2 כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס שקדים קצוצים

אבקת סוכר, לקישוט

הכלים: 3-2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 1/4 כוס אבקת סוכר, במשך כ 10-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הווניל, ומערבבים.

מקפלים פנימה 1/4 2 כוסות קמח בהדרגה, 1/2 כוס בכל פעם, בעזרת מרית. מקפלים את השקדים, ומעבדים בקלילות בידיים, תוך כדי הוספת עוד קמח בהדרגה, לפי הצורך, עד לקבלת בצק קליל שלא נדבק יותר לידיים (משתדלים לעבד כמה שפחות לקבלת עוגיות נימוחות).

לוקחים חתיכות בצק ומעצבים לגלילים. מעצבים את הגלילים לצורת סהר בעובי כ-2 ס"מ.

מניחים את העוגיות במרווחים של 3 ס"מ ביניהן. אופים 12-10 דקות, עד לקבלת צבע זהוב בהיר.

מצננים בתבניות על רשת 1 דקה. מצופפים מעט את העוגיות, ומיד בוזקים מעליהן אבקת סוכר בנדיבות, ומניחים כך, עד שהעוגיות צוננות לגמרי.

הערות

כ-25 עוגיות

כתבות נוספות