שבלולי שמרים עם שברי שוקולד לבן ואגוזים

כב בטבת התשפ
,
19 בינואר, 2020
19/01/2020 14:02

צילום: סטודיו כרמית

חלבי
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

מצרכים לכ-24 שבלולים:

לבצק:

500 גרם קמח שמרים

1 מיכל שמנת מתוקה לבישול

1/4 כוס סוכר דמררה

75 גרם חמאה

1 ביצה טרופה

למילוי:

1 כוס ממרח אגוזים או שקדים טבעי לא ממותק

1 כוס שברי שוקולד אגו לבן של כרמית

1 כוס אגוזים טחונים גס (לוז, פקאן, מלך)

6 כפות סוכר דמררה

הוראות הכנה

מחממים מעט את השמנת והחמאה עד שהנוזלים פושרים.

במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ-3 דקות לבצק רך ואחיד .

עוטפים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-שעה וחצי. מחלקים את הבצק לשניים.

על משטח מקומח מרדדים כל חלק קלות ליריעה מלבנית, ארוכה וצרה בעובי כחצי ס"מ.

מורחים שכבה נדיבה של ממרח אגוזים (כחצי כוס) מפזרים מעל את שאר מרכיבי המילוי באופן אחיד.

מגלגלים לגליל ארוך ומהודק.

בעזרת סכין חדה מאוד חותכים כ-12 פרוסות עגולות ברוחב כ-2 ס"מ.

מסדרים את הפרוסות בתוך תבנית שקעים או קוקוטים אישיים. חוזרים על אותה פעולה גם עם החלק השני של הבצק. מכסים ומתפיחים שוב במשך כחצי שעה.

אופים בתנור בחום בינוני ,180 מעלות במשך כ-20 דקות למאפים אישיים. (המאפים מתקבלים זהובים ורכים – זהירות לא לאפות יותר מדיי)

המתכון באדיבות כרמית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אבי דיכטר. מגן על נתניהו צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

דיכטר מגן על נתניהו: "מספיק מנוסה להתמודד בבית המשפט"

קרא עוד