פאי שוקולד טבעוני - במילוי נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/07/19 15:40 ו בתמוז התשעט

פאי שוקולד במילוי נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל, צילום: חנה יודייקין
פאי שוקולד במילוי נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל, צילום: חנה יודייקין

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח

4 כפות קקאו

100 גר' מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס

2 כפות סוכר

3 כפות מים

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)

1/2 כוס שמנת פרווה

100 גר' אבקת נוגט

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מיץ לימון טרי

לציפוי:

100 גר' אגוזי לוז

1/2 כוס סוכר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

להכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. מעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים למשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.

אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת הציפוי: במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפיה משומן. מצננים וקוצצים גס.

להכנת המלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.

מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

מתכון טבעוני

המתכון באדיבות השפית אביגיל מייזליק לחברת "משומשו"

כתבות נוספות