עוגת פרג, תפוזים ותפוחים של מיקי שמו

חדשות כיפה 09/04/18 13:03 כד בניסן התשעח

עוגת פרג ותפוזים, צילום: shutterstock
עוגת פרג ותפוזים, צילום: shutterstock

מצרכים

45 גרם חמאה

3 כפות (25 גרם) שמן

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום

כפית דבש

גרידת תפוז

2 ביצים מידה לארג׳

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח ללא גלוטן

70 גרם (1/2 כוס) פרג טחון

30 גרם (2 כפות) קוקוס

5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה

150 גרם רסק תפוחים

40 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט

תפוח גרנד סמית גדול או שני בינוניים קלופים ופרוסים

לסירופ

200 מ"ל מיץ תפוזים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

* ניתן להשתמש במקום הסירופ בדקורג'ל (ג'ל ניטראלי שניתן לרכוש בחנויות האפייה מתמחות)

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום 170 מעלות. במיקסר עם בוחש בלון או בקערת ערבוב רחבה מערבבים את כל החומרים.

מקציפים את החמאה, שמן, שני סוגי הסוכר, דבש וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים בהדרגה, כאשר הן נבלעות בתערובת מוסיפים את הקמח, פרג טחון, קוקוס ואבקת אפייה בהדרגה יחד עם הרסק תפוחים. מוסיפים את מיץ התפוזים.

מסדרים את פלחי התפוח בצורת פרח בתחתית התבנית. מוזגים את התערובת, מיישרים ואופים במשך כחמישים דקות.

מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס. כאשר העוגה יוצאת מהתנור הופכים ומצננים על גבי רשת. שופכים את הסירופ או מברישים בדקורג'ל ומגישים.

הערות

המתכון מתאים לפסח

המתכון באדיבות המותג ארקוסטיל

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר