עוגת גבינה, תותים ושוקולד לבן

אורי שניידר - קונדיטורית 25/05/20 11:40 ב בסיון התשפ

עוגת גבינה תותים ושוקולד לבן, צילום: אורי שניידר
עוגת גבינה תותים ושוקולד לבן, צילום: אורי שניידר

מצרכים

המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת

לעוגה:

גבינה לבנה 5% 250 גר'

או -

גבינת טוב טעם 250 גר'

125 גר' שמנת מתוקה (חצי מיכל)

שתי חבילות שוקולד לבן (200 גר')

חצי חבילת תותים קפואים

שלוש ביצים

לציפוי:

חבילת שוקולד לבן (100 גר')

שתי כפות שמן

פצפוצי אורז

לקישוט:

125 מל' שמנת מתוקה

כפית אינסטנט פודינג

צבע מאכל וורוד (רשות)

תותים

הוראות הכנה

עוגה:

ממיסים את השוקולד והשמנת יחד במיקרוגל במשך דקה וחצי. את הגנאש שנוצר שופכים על הגבינה וטורפים יחד. מוסיפים ביצים וטורפים לבלילה חלקה. טוחנים את התותחים הקפואים באמצעות בלנדר מוט ומערבבים שלוש כפות מבלילת הגבינה עם המחית שנוצרה. שופכים את מחית התות-גבינה אל תוך בלילת הגבינה ובוחשים מעט כדי לקבל דוגמת שיש.

מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית תבנית מלאה מים.ליצירת סביבה עשירה באדים. אופים במרכז התנור במשך שעה וחצי. נותנים לעוגה להתקרר בתנור כשעה ואז מעבירים למקרר עד שהיא קרה לחלוטין.

ציפוי:

ממיסים שוקולד בפולסים של חצי דקה במיקרוגל, מוסיפים את השמן ופצפוצי האורז ושופכים לאורך העוגה. באמצעות כפית מחליקים את הציפוי לצדדים. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.

קישוט:

מקציפים את השמנת באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר יד. כשהשמנת מסמיכה מעט, מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף עד ליציבות. מוסיפים טיפת צבע מאכל וורוד ומזלפים מעל העוגה המוכנה. מקשטים בתותים.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר