עוגת גבינה אפויה של אסטלה

יז באייר התשעח
,
02 במאי, 2018
02/05/2018 13:23

צילום: אסף אמברם

חלבי
עד 10 דקות
בינוני

מצרכים

מתכון לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק פריך:

300 גרם קמח "מאסטר שף"

קורט מלח

150 גרם חמאה קרה בקוביות (3/4 חבילה)

100(6 כפות) גרם אבקת סוכר

30 גרם (2 כפות)שקדים טחונים

1 חלמון

למלית גבינה:

150 גרם שמנת חמוצה

1 חבילה פודינג וניל "מאסטר שף" עם גרגירי וניל אמיתי

300 גרם גבינת שמנת

600 גרם גבינה לבנה 9% שומן

40 גרם חלמונים (2 חלמונים)

33 גרם (3 כפות)סוכר

3חלבונים

140 גר' סוכר (כ-3/4 כוס)

הוראות הכנה

מכינים בצק פריך:במעבד מזון מעבדים קמח, מלח וחמאה קרה עד שמתקבלים פירורים קטנים ואחידים.

מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומעבדים מעט.

מוסיפים חלמון ביצה ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומצפים תבנית בקוטר 24 ס"מ.

מניחים נייר אפייה על הקלתית, מניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות ואופים אפייה עיוורת במשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

מכינים את מלית הגבינה: בקערה גדולה מערבבים שמנת חמוצה ופודינג. מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה ומערבבים היטב.

מקציפים חלמונים וסוכר לקצף תפוח ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הגבינות

עוטפים את תחתית התבנית בנייר כסף, יוצקים את המלית על תחתית הבצק ומיישרים.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

אופים את העוגה במשך כ-15 דקות, עד שמתקבל קרום שחום. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחררים את הדפנות בעזרת סכין.

מורידים את החום ל-140 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת

מצננים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.

חג שמח ובתיאבון!

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
02.05.2018

1. השמטתם את המעלות בסוף (מתעניינת)

ציטוט: "מורידים את החום ל-מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת"

דווח על תגובה לא ראויה
12.10.2018

2. 150 גרם חמאה (מלי)

שלום במתכון רשום 150 גרם חמאה ובסוגריים 3/4חמאה.
חפיסת חמאה רגילה היא 100גרם אז איך 3/4חמאה?

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מחאת יוצאי אתיופיה צילום: מאיר ועקנין, פלאש 90

הרב אבינר: תודה רבה שעליתם, אחינו מאתיופיה

קרא עוד