עוגות מיני באנדט שוקולד ופטל

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka 04/01/22 16:36 ב בשבט התשפב

עוגות מיני באנדט שוקולד ופטל, צילום: Teka Studio
עוגות מיני באנדט שוקולד ופטל, צילום: Teka Studio

מצרכים

ל-9 מיני-עוגות:

200 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה לא מלוחה

120 גרם סוכר

שמנת 90 מ"ל 35% שומן

100 גרם קמח

1 כפית שמרים

150 גרם פטל

3 ביצים

תבנית עוגת באנדט אישית

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. שוברים את השוקולד לקערת נירוסטה יחד עם החמאה. מרתיחים סיר מים על כיריים וממיסים את השוקולד והחמאה על האדים (שיטת בן- מארי) מערבבים עד שכל הרכיבים נמסים, מוסיפים גם את השמנת, מערבבים ומורידים מן האש.

במיקסר: טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שהתערובת מקבלת נפח. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים מעל התערובת את הקמח והשמרים ומערבבים עד לקבלת בצק בהיר וחלק.

לבסוף, מוסיפים פנימה גם את הפטל ומערבבים. משמנים את התבנית וממלאים בתערובת.

אופים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות – משך הזמן עשוי להשתנות בהתאם לתנור או בהתאם לגודל התבנית. לפני שמוציאים, דוקרים בסכין על מנת לבדוק שהעוגה מוכנה. העוגה צריכה להיות לחה, יש להישמר מאפיית יתר שתייבש את העוגות.

מוציאים מהתנור, מצננים ומוציאים מהתבנית.

מקשטים באבקת סוכר ופטל מעל.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר